02 Ağustos 2016 13:23

Tüm Bel-Sen: Emekçiler fişleniyor emekliliğe zorlanıyor

Tüm Bel-Sen, darbecilere yönelik soruşturma furyasında 39 üyelerinin açığa alınması ve 2 üyelerinin de res’en emekli edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Belediyelerde örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen darbe girişimi sonrasında darbecilere yönelik soruşturma furyasında 39 üyelerinin açığa alınması ve 2 üyelerinin de res’en emekli edilmesine tepki gösterdi. 

Darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma furyasında KESK’e bağlı sendika üyeleri de açığa alınmıştı. AKP’li belediyelerin durumu fırsat bilerek Tüm Bel-Sen üyelerini emekliliğe zorladığı, anket adı altında fişleme yapmaya çalıştığı gazetemize yansımıştı. Konuyla ilgili sendika genel merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, KHK ile on binlerce kamu emekçisinin açığa alındığının ve kurumlarda çalışanlarının huzurlarının kalmadığının altını çizdi.

Erol, baskıların kimi belediyelerde açığa alma, kimi belediyelerde emekliliğe zorlama biçiminde yaşandığını anlattı. Yapılan fişlemelerin yenilerinin hazırlandığının altını çizen Erol, “Çalışanlar ve aileleri okudukları okullardan hangi bankadan kredi aldıklarına kadar fişlenmektedir” dedi. Çalışanların bu soruşturma, işten uzaklaştırma ve fişleme nedeniyle endişeli olduklarını vurgulayan Erol, gelecek endişesi ile birçok üyelerinin emeklilik başvurusu yapmaya başladığını dile getirdi. Erol, darbe girişiminden bu yana 39 üyelerinin açığa alındığını, 2 üyelerinin ise resen emekli edildiğini söyledi.

“Sendikamız kurucuları ve üyelerimizin birçoğu geçmiş darbelerin mağduru olmuş ve bedeller ödemiştir” diye konuşan Erol, darbecilerin geçmişte hak ettikleri cezaları almadıkları için bugün darbe teşebbüslerinin devam ettiğinin altını çizdi. Erol, hükümetin süreçte sorumluluğu bulunmayan fiilen darbe içersinde bulunmayan kamu emekçilerini mağdur edecek uygulamalardan uzak durmaları gerektiğini ifade etti. Erol, “Yaşanan bu süreçten başta siyasi iktidar olmak üzere gereken dersler çıkarılmalı, kamuya giriş sınavlarından, göreve yükselme sınavlarına kadar adil bir sınav sistemini getirmeli, kamuda kariyer, liyakat ilkelerini bir an önce hayata geçirmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

39 SES üyesi açığa alındı

SONRAKİ HABER

Açığa alınan KESK’lilerin sayısı 280’e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...