02 Ağustos 2016 13:21

39 SES üyesi açığa alındı

SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, düzenlediği basın toplantısıyla şimdiye kadar 39 üyelerinin hukuksuzca açığa alındığını belirtti.

Paylaş

SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, düzenlediği basın toplantısıyla şimdiye kadar 39 üyelerinin hukuksuzca açığa alındığını belirtti. Kara, açığa alınan SES üyelerinden 33’nün Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, 4’nün YÖK’e bağlı üniversite hastanelerinde ve 3’nün de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışan kamu emekçileri olduğunu ekledi.

Kara, sendikalarının ve üyelerinin yıllarca darbelere ve FETÖ örgütüne karşı mücadele ettiğini hatırlatarak, “Üyelerimiz hakkında başlatılan hukuksuz açığa alma işlemleriyle ilgili itirazlarımız dikkate alınmalıdır ve AKP hükümeti derhal yanlışını düzeltip, üyelerimizin görevlerine dönmelerini sağlamalıdır” dedi. Kara, üyelerine yönelik açığa alma gerekçeleri olarak akrabalık bağları, çocuklarını yolladıkları dershane ve kredi çektikleri bankaların gösterildiğini söyleyerek, “İnsanları bankalardan kredi çekmeye muhtaç bırakanlar, kamu eğitim kurumlarını piyasalaştırarak çocukları dershanelere yollamak zorunda bırakanlar, kendi suçlarını görmezden gelmektedirler” dedi. 

Açığa alınan üyeleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görüşme taleplerine henüz yanıt verilmemesini eleştiren Kara, Diyarbakır’da 22 Temmuz günü açığa alınan SES üye 83 kişi hakkında yapılan yanlış işlemden geri dönülmesini hatırlattı. Kara, “Diyarbakır Valiliği Alile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü itirazımız sonucu hatalı işleminde geri döndü. 83 üyemiz hakkından verilen açığa alma işleminin tebliğ işlemini durdu” dedi. Kapatılan sağlık kuruluşlarıyla ilgili kaygılarının da olduğunu ifade eden Kara, “Buralarda tedavi gören vatandaşlarımızla durumuyla ilgili kaygılarımız halen devam etmektedir” dedi. (AnkaraEVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Petkim’de  taşeron işçiler ortada kaldı 

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Emekçiler fişleniyor emekliliğe zorlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...