02 Ağustos 2016 12:48

Silivriye sürgün edilen mahpuslara işkence 

Bakırköy L Tipi Kadın Cezaevinden Silivri 9 No’lu Cezaevine sürgün edilen DHKP-C’li mahpuslara sabaha kadar işkence edildiği iddia edildi. 

Paylaş

OHAL ilanı sonrası cezaevlerinde artan hak ihlalleri ile tutuklulara getirilen avukat, görüş ve telefon engellemelerini protesto etmek amacıyla DHKP-C’li mahpuslar bir süredir çıktıkları görüş kabinlerini terk etmeme eylemi yapıyordu. Eylemleri engellemek isteyen cezaevi idaresinin aile görüşlerini kısıtlaması sonucu önceki akşam kaldıkları C9 ve C10 koğuşlarını ateşe veren DHKP-C’li 35 kadın tutuklunun önceki gece Silivri 9 No’lu Cezaevine sürgün edildiği öğrenildi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, sevk edilen kadın mahpusların gardiyanların işkence ve tacizine maruz kaldığını söyledi. Avukatlarla görüşen PKK’li tutuklular, tüm gece slogan, kapı dövme ve benzeri eylemlerle işkenceyi protesto ettiklerini aktardı. Gece yarısı Silivri’ye sevk edilen kadın mahpusların durumlarını, isim ve görüş bilgilerini öğrenmek isteyen avukatlara cezaevi idaresinin bilgilendirme yapmadığı da belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trafik sigortasında yeni düzenleme

SONRAKİ HABER

Uçaklarda grev başladı: Yolculara ikram yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...