02 Ağustos 2016 12:01

‘Dayanışmaya omuz verilmesi gerekiyor’

Özgür Gündem gazetesinin 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' görevini Gazeteci Hasan Hüseyin Tahmaz, devraldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” görevini Gazeteci Hasan Hüseyin Tahmaz, devraldı.

Soruşturmaların hedefindeki Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla aydın, yazar ve gazeteciler tarafından başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası devam ediyor. Gazetenin “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” görevini Gazeteci Hasan Hüseyin Tahmaz devraldı.

Gazetenin haber toplantısına katılan Tahmaz, gündeme dair değerlendirmelerde ve haber önerilerinde bulundu.

Her şeyin tek tipleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde, çoğulculuğa ihtiyaç olduğunu söyleyen Tahmaz, toplumda sesi kısık ve cılız kesimlerinin sesini de duyurmak gerektiğini ifade etti. Bu amaçla gazeteyle dayanışmak amacıyla yayın yönetmenliği görevini üstlenen Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasını hatırlatarak, kendisinin de duyarsız ve sessiz kalmak istemediğini belirten Tahmaz, “Gazeteciler olarak biz de duyarsız kalmadık. Artık ne olacaksa olsun bu bedeli biz de ödeyelim dedik ve kampanyaya dahil olduk. 100’den fazla gazeteci bu nöbet listesine adını yazdırdı. Bugün dayanışmanın 90’ıncı günde sıra bana geldi. Çalışmaları izledim eşlik etmeye çalıştım” dedi.

‘ÖZGÜR GÜNDEM BİR SEMBOL’

100’den fazla gazetecinin dayanışmaya katılmasını çok kıymetli ve değerli bulduğunu da dile getiren Tahmaz, Özgür Gündem’le dayanışmanın sadece yayın yönetmenliği nöbeti ile sınırlı olmadığını, haber desteği ve gazete dağıtımıyla da dayanışmanın büyütülebileceğini vurguladı.

Tahmaz şöyle konuştu: “Özgür Gündem bir sembol. Toplumun önemli bir kesiminin sesini duyuracağı bir mecranın kalmaması, olan biten şeyleri kısıtlı kaynaklardan ve yetkili ağızlardan duyuyor olmamız, karşıt görüşleri farklı fikirlere erişecek kaynaklarımızın olmamasıdır asıl sorun. Bu sadece Özgür Gündem okuyucularının sorunu değil. Türkiye’de ne olup bittiğini anlamaya çalışan herkesin bu kampanyaya destek olması dayanışmaya omuz vermesi gerekiyor.” (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’e karşı futbol ile mücadele!

SONRAKİ HABER

DİHA Erzurum muhabiri gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...