09 Mayıs 2012 10:37

Cezası biten hükümlü serbest bırakılmıyor

“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla 2006’dan bu yana Tekirdağ F Tipi Cezaevinde tutulan Serdar Basut, 2 Mayısta cezaevinden çıkması gerekirken, disiplin cezası gerekçesiyle 2 ay 13 gün daha cezaevinde kalacak.Cezaları bitmesine rağmen cezaevi idarelerinin, “slogan atmak”, “halay çekmek”, “K&uu

Cezası biten hükümlü serbest bırakılmıyor
Paylaş

“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla 2006’dan bu yana Tekirdağ F Tipi Cezaevinde tutulan Serdar Basut, 2 Mayısta cezaevinden çıkması gerekirken, disiplin cezası gerekçesiyle 2 ay 13 gün daha cezaevinde kalacak.

Cezaları bitmesine rağmen cezaevi idarelerinin, “slogan atmak”, “halay çekmek”, “Kürtçe şarkı söylemek” gibi çeşitli gerekçelerle verdiği disiplin cezaları nedeniyle cezaevinden çıkamayan hükümlülere yenileri ekleniyor. “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla 2006 yılından bu yana Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevinde tutulan hükümlü Serdar Basut, 2 Mayısta cezası dolmasına rağmen tahliye edilmedi. 2 Mayısta cezaevinden çıkacak umuduyla oğlunu karşılamaya giden baba Hasan Basut, oğlunun çıkmayacağını öğrenince cezaevi idaresi ile görüşmeye gittiğini aktardı. Ancak idareden kimseyle görüşemeyince gardiyanlara sorduğunu belirten baba Basut, gardiyanlardan disiplin cezası nedeniyle 15 Temmuza kadar oğlunun içerde kalacağını öğrendi. Kendisine “Sadece senin oğlun değil 6 kişi daha ceza aldı” denildiğini aktaran Basut, 3 Mayısta İnfaz Hakimliğine itiraz etmek için başvuru yaptıklarını söyledi. Kabul edilmemesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını ekleyen Basut, “Onun gibi niceleri var. Onlar da haklarını arasın, keyfi uygulamalara karşı çıksın” çağrısında bulundu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cezaevinden çıkması için ölmesi mi gerekir’

SONRAKİ HABER

İnce hesap yapsam da biriktiremem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...