02 Ağustos 2016 10:41

Kütahya’da gazetelerin kapatılmasına tepki

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, hükümetin OHAL kararnamesiyle kapattığı gazetelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

Hükümetin OHAL kararnamesi ile kapattığı gazeteler arasında Haber Kütahya gazetesi ve Gediz gazetesi de yer alıyor. Aynı yayın grubunda yer alan Akis gazetesi ise hakkında herhangi bir yargı kararı olmamasına rağmen, imtiyaz sahibinin tüm malvarlıklarına ve matbaasına el konulduğu için fiilen yayımlanamıyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Yayın çizgisi kamuoyunca bilinen, yandaş olmayan, FETÖ ile ilgisi olmadığını düşündüğümüz muhalif gazete ve medya kuruluşlarının susturulması anlamına gelebilecek karar ve uygulamaların yanında durmamız da mümkün değildir” dedi. Sözkonusu gazetelerin demokrat çizgileriyle tanındığını ifade eden Şahbaz, “Demokrat ve Özgürlükçü yayın çizgisini bildiğimiz Akis Gazetesi ve aynı yayın gurubunda yer alan Haber Kütahya ve Gediz gazetelerinin yandaş değil tarafsız yayın yaptığı için cezalandırılma olasılığını düşünmek bile istemiyoruz. Akis Yayıncılık’ın, bu yayıncılık bünyesindeki gazetelerin kapatılmasını, imtiyaz sahibinin cezalandırılmasını kabul edilemez buluyor ve yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baykal ve MHP'lilere kaset operasyonu: 89 gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Şehir Tiyatroları’nda 6 sanatçı açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...