02 Ağustos 2016 10:13

Avusturya Başbakanı: Ölümle tehdit ediliyorum

Avusturya basınına açıklamalarda bulunan Başbakan Christian Kern, bazı Türk ve radikallerce ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Paylaş

Avusturya basınına açıklamalarda bulunan Başbakan Christian Kern, bazı Türk ve radikallerin kendisine gözdağı vermek istediğini ve ölümle tehdit edildiğini iddia etti.

Österreich gazetesinin "Twitter ve Facebook'ta bazı Erdoğan taraftarlarınca tehdit edildiğinizi görüyoruz. Ne diyeceksiniz?" sorusuna Sosyal Demokrat Parti Başkanı Kern, "Bu tehditler 2 aydır var. Şahsıma yapılan ölüm tehditleri gerçektir" dedi.

Kern, "Erdoğan'ın Almanya ve Avusturya'yı hedef alan ve nefret oluşturacak açıklamalarının ardından kendisine ve ülkesine karşı bir sanal nefret dalgasının oluşmasına neden olduğunu" belirtti.

Gazete, Twitter'da bir Erdoğan sempatizanının 'Göreceksiniz IŞİD militanlarını size göndereceğiz. Hükümetinizi yok edecekler' şeklinde tweet attığını yazdı.

Başbakan Kern "Erdoğan, Almanya ve Avusturya'ya iftiralar ederek gösteri özgürlüğünün engellendiği gibi söylemlerde bulunuyor. Bu da ortamı geriyor. Ayrıca AB'yi mülteci kartıyla tehdit etmesi hoş karşılanamaz. AB ile Türkiye arasındaki bu gerginliğin devam etmesiyle Türkiye ulusal iflasa gidiyor" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girerse...

SONRAKİ HABER

Spor Toto Basketbol Ligi'nde ilk yarı fikstürü belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...