02 Ağustos 2016 09:42

Menbic'in yüzde 80'i IŞİD'den kurtarıldı

Menbic kent merkezindeki Cezire yolunu aşan Demokratik Suriye Güçleri'ne mensup savaşçılar, kentin yüzde 80'ininde hakimiyet sağladı.

Paylaş

Menbic kent merkezindeki Cezire yolunu aşan Demokratik Suriye Güçleri'ne mensup savaşçılar, kentin yüzde 80'ininde hakimiyet sağladı.

Menbic'i IŞİD'den kurtarmak için başlatılan operasyon 63. gününde devam ediyor.

Demokratik Suriye Güçleri ve Menbic Askeri Meclisi savaşçıları, el Hesaniye mahallesinde ilerlerken, el Şeyh Ekel mahallesindeki çatışmalar sürüyor. Şehir merkezinin 1 kilometre kuzey doğusuna düşen el Hesaniye Mahallesi'nde dün gece IŞİD'liler ile şiddetli çatışmalar yaşanırken, Şeyh Ekel Mahallesi, Cezira yolu ve kavşağı ile çimento fabrikası çevresinde yaklaşık 2 bin sivil IŞİD'ten kurtarılarak güvenli alanlara taşındı.

Menbic Askeri Meclisi üyesi Mustafa Menbici, kentin yüzde 80'inin IŞİD'ten temizlendiğini ve şimdiye kadar canlı kalkan olarak kullanılan yaklaşık 50 bin sivilin ilçe merkezinden kurtarıldığını söyledi. Operasyon kapsamında kent merkezinden geçen nehrin doğusundan kuzeyine kadar olan bölümünü IŞİD'ten temizlendiğini söyleyen Menbici şunları kaydetti:

"Kentteki stratejik pek çok noktayı çetelerden arındırarak özgürleştirdik ve çeteleri küçük bir alanda sıkıştırdık. Menbic merkezin yüzde 80 hakimiyetimiz altına girmiştir. En kısa sürede Minbic'in çetelerden kurtarıldığının müjdesini tüm Suriye halklarına vereceğiz. Çetelerin kalkan olarak kullandığı binlerce sivili kurtardıkça, savaşçılarımız daha büyük bir moral alıyor. Ne çeteler, ne de çete destekçileri savaşçılarımızın moralini bozacak güce sahip değildir. Tüm kararlılıkla çetelerin Suriye'deki ikinci stratejik merkez diye adlandırdığı Menbic'i çetelerden kurtaracağız. IŞİD'in savunma hattını yardık, eskisi gibi sivilleri kalkan olarak kullanamıyorlar." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Bir anne ve oğlunun hayatını onlar bitirdi’

SONRAKİ HABER

Fransalı Ermeni, Türkçe konuştuğu için sınır dışı edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...