09 Mayıs 2012 10:36

Polis baskınları protesto edildi

Mersin'de bir araya gelen siyasi partiler, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve İHD, Temel Haklar Derneğine  yapılan polis baskınlarını dernek binası önünde protesto etti.Dün yapılan polis baskınlarında Tarım Orkam Sen Mersin Şube Başkanı İbrahim Saygılı ve Eğitim Sen üyelerinden Sinan Beşiroğlu’nun da olduğu 6 ki

Polis baskınları protesto edildi
Paylaş

Mersin'de bir araya gelen siyasi partiler, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve İHD, Temel Haklar Derneğine  yapılan polis baskınlarını dernek binası önünde protesto etti.

Dün yapılan polis baskınlarında Tarım Orkam Sen Mersin Şube Başkanı İbrahim Saygılı ve Eğitim Sen üyelerinden Sinan Beşiroğlu’nun da olduğu 6 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada TMK’ye  dayanarak Türkiye’nin dört bir tarafında yapılan baskınların hiçbir hukuka sığmadığı belirtilerek “AKP’nin ileri demokrasisi işte budur” denildi. Açıklamayı okuyan İHD Mersin Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Koçak Urfa merkezli 6 ilde de BDP üyesi 30 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak “AKP demokratik anayasal haklara tahammül edemeyerek ezilenlerin üzerinde kılıcını sallamaktadır” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tanıkları 1 Mayıs 1977 gerçeğini anlattı

SONRAKİ HABER

‘Cezaevinden çıkması için ölmesi mi gerekir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...