02 Ağustos 2016 03:53

Başbakanlık: Gülen’in iadesi konusundaki talebimiz yenilendi

Başbakan Yıldırım, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, 'Gülen'in iadesi konusunda beklentimizi yeniledik' dedi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Gülen'in iadesi konusunda beklentimizi yeniledik" dedi. Dunford, Gülen'in iadesi için "ABD adalet sistemi içinde değerlendirilecek. Bizim Türkiye ile dostluğumuz sürüyor" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüşmesinde, "darbe girişimine iştirak eden unsurlara karşı yürütülen soruşturma sürecinde demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kalındığını" belirttiği ifade edildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un, Başbakan Yıldırım'la görüşmesinde 15 Temmuz’daki darbe girişimini en güçlü şekilde kınadığını, bu ziyareti, ülkesinin Türk hükümeti ve milletiyle dayanışmasını göstermek amacıyla gerçekleştirdiğini, ABD’nin Türkiye’deki demokratik sisteme desteğinin tam olduğunu ve ABD makamlarının, Türk makamlarıyla işbirliğinin askeri alanda olduğu gibi diğer tüm alanlarda da devam edeceğini ifade ettiği bildirildi.

Dunford, bu sabah Türkiye'den ayrılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savunma Bakanı: 9’u general 311 firari asker var

SONRAKİ HABER

Başbuğ: TSK'nin yapısını KHK'lerle bozmak doğru değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...