01 Ağustos 2016 19:42

Muayene eden doktorun cinsel saldırısına uğradı

Siyasi tutuklu Aysel Koç, muayene için gittiği Darıca Farabi Devlet Hastanesinde doktorun cinsel saldırısına uğradı.

Paylaş

Demokratik Kadın Hareketi(DKH), Gebze Cezaevinde bulunan ve muayene için gittiği Darıca Farabi Devlet Hastanesinde doktorun cinsel saldırısına uğrayan siyasi tutuklu Aysel Koç için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi. 
Toplantıda konuşan  Demokratik Kadın Hareketinden Gülden Coşkun cezaevinde siyasi tutuklulara yönelik saldırıların ve işkencelerin sürdüğünü belirterek Gebze Cezaevinde bulunan siyasi tutuklu Aysel Koç’un cinsel saldırıya uğradığını açıkladı.

Aysel Koç, yaşadığı saldırıyı DKH’ya gönderdiği mektupla anlattı. Mektupta “Jinekolojik rahatsızlığımdan kaynaklı muayene olmak için Darıca Farabi Devlet Hastanesine sevkimi yaptırdım ve Cemalettin Yeşilyurt isimli hekime muayene olmaya gittim. İlk etapta jandarmayla diyalog kurdum ve dışarı çıkmalarını istedim” diyen Koç, jandarmanın daha sonra tekrar içeri girdiğini, jandarmayla yaşadığı tartışma üzerine doktorun da kendisine kötü davrandığını ifade etti. Koç, doktorla yaşadığı tartışmada doktorun kendisine sert bir şekilde “Demagoji yapma, geç paravanın arkasına” dediğini ve paravana arkasına geçtiğinde henüz hazırlanmamışken doktorun içeri girdiğini belirterek “Dışarı çıkmasını söyledim, geldiğinde makinenin başlığını değiştirmesini istedim, değiştirdi ama nasıl! Sonra aleti hızla rahmime soktu ve dışarı çıktı. Aleti kendim çıkardım, sonra hazırlandım. Hastanede kanamam başladı. Daha sonra cezaevine döndüm.” ifadelerini kullandı. Ertesi gün cezaevi doktoruna çıkarıldığını yazan Koç, doktorun kendisine “Cemalettin Bey iyi bir hekimdir, kötü gününe denk gelmişsin” dediğini aktardı. Koç, iki hafta boyunca ağrılarının devam ettiğini aktarırken bahsi geçen doktorla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anlattı. Koç, TTB ve savcılığa yaptığı başvuruda “Soruşturmaya yer olmadığı” kararı verildiğini aktardı.

TTB’nin konuya duyarsız kaldığı ve TTB hakkında da suç duyurusunda bulunacağının belirtilmesi üzerine ulaştığımız TTB’li yetkililer 13 haziran tarihli bir mektupta Aysel Koç’la birlikte 3 kişinin başvurunun olduğunun söyleyerek “ başvuru tutsakların muayeneye götürülürken kelepçeli muayene yapılması ve bazı doktorların da kelepçeli muayeneye destek verdiklerinin şikayet edilmesiyle ilgili. Bu başvuru da TTB tarafından soruşturulması devam etmekte. Bu konular TTB’nin çok hasas olduğu konular olup asla gözardı edilemez”dedi.
Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Gülden Coşkun, Demokratik Kadın Hareketi olarak Koç’un şahsında tutsak kadınlara yönelik işkenceyi meşrulaştıran kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

‘SÖZLEŞMELER SÜS OLARAK KALIYOR’

Avukat Eren Keskin de Koç’un aynı zamanda epilepsi hastası olduğunu ve epilepsi hastalarına diğer hastalardan daha hassas davranılması gerektiğini ancak burada tersine bir durum olduğunu ifade etti. Keskin, Koç’un bu saldırı öncesinde de antidemokratik bir uygulamayla, davası Ankara’da iken 7 kez cezaevi değiştirdiğini söyledi. Keskin ayrıca hekimin İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı davrandığını da vurguladı.
Aysel Koç’un babası Doğan Koç da kızını daha önce ziyaret ettiğinde, muayeneye götürüldüğünde yolda askerler tarafından darbedildiğini bu yüzden hastaneye de gitmek istemediğini ve cezaevinde kötü koşullarda kaldığını aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHK'nin yeni başkanı Yusuf Namoğlu oldu

SONRAKİ HABER

Ürdün’de işsiz gençler direnmekte kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...