01 Ağustos 2016 15:48

Adana, darbelerin her türlüsüne hayır dedi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adana'da konuştu: 15 Temmuz’daki darbe girişimi, Sur'da Cizre'de, Nusaybin'de bodrumlarda hazırlandı.

Paylaş

HDP'nin "Darbelere Karşı Demokratik Direniş" mitinglerinin Adana ayağı Seyhan İlçesi Gülbahçesi mahallesi HDP Fırat Temsilciliği önünde gerçekleşti.
Mitinge halkın katılımı yoğun oldu. Adana'nın dört bir yanından ve Mersin'le Hatay'dan gelen vatandaşlar "Darbelerin her türlüsüne karşıyız" dediler.
Mitinge, HDP'nin yanı sıra EMEP, ESP, KJA ve Halkevleri de katıldı. Bayrak ve dövizler taşıyan vatandaşlar, 67 gündür haber alınamayan Hurşit Külter'in akıbetini sordular.
Kadınlar, "Göçmen kadınlar yalnız değildir" dövizleri taşıdı.

YÜKSEKDAĞ: BİZLER, NİCE DARBELER GÖRDÜK

15 Temmuz’daki darbe girişiminin Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'deki bodrumlarda hazırlandığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Biz tankları kentlere indirmeyin savaş uçaklarıyla halkın yaşam alanlarını dediğimizde bizi dinlemeyenler darbe karşıtı imajı ile karşımıza çıkıyorlar. Onların demokrasi yalanına dün de inanmadık bugün de inanmıyoruz” dedi.
Türkiye'de bir yıldan bu yana darbe koşulları yaşandığını anlatan Yüksekdağ, 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de darbe olduğunu belirterek, “Kürt halkının yerel yöneticilerine verilen oylara saygı duymadılar. Yürüttükleri darbe mekaniği kendilerine yönelince darbe karşıtı oldular" diye kouştu. 
HDP'nin bir halk gücüne sahip olduğunu söyleyen Yüksekdağ, “Demokratik siyasette yeni bir yol açıyoruz. Bizler, işçiler, emekçiler, Aleviler, kadınlar, Kürtler nice darbeler gördük” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveçli medya kuruluşlarından Erdoğan’a tepki

SONRAKİ HABER

Galatasaray - Atletico Madrid hazırlık maçı iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...