01 Ağustos 2016 14:32

Bingöl'de polis aracına saldırı: 7 polis hayatını kaybetti

Bingöl'de çevik kuvvet aracı, bombalı saldırıya uğradı. Saldırıda 7 polis hayatını kaybetti

Paylaş

Bingöl merkeze 15 kilometre mesafede bulunan havalimanı yolunda, seyir halinde bulunan çevik kuvvet aracına saat 17.45 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. 

Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada polis servis midibüsünde bulunan 5 polis olay yerinde hayatını kaybederken yaralanan 3'ü ağır 5 polis ise ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 polis  daha hayatını kaybetti.

Saldırıda Hasan Koçer, Bekir Deniz, Abdullah Bıyık, Yunus Emre Doğan, Oğuz Sümbül ve Duran Melemir yaşamını yitirirken; Buğra Yıldırım, Ferit Akgün, Hasan Tendik ve Osman Eray Karademir adlı polisler de yaralandı. Yaralı polislerden Ferit Akgün ile Hasan Tendik Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılırken, Buğra Yıldırım ile Osman Eray Karademir Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanenin yoğun bakımında tedavisi süren Osman Eray Karademir, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Diğer yaralı polislerin ise Bingöl ve Elazığ'daki hastanelerde tedavileri sürüyor. Bingöl'de bugün düzenlenmesi beklenen cenaze töreni ile polislerin memleketlerine gönderilmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, CHP ve MHP'ye davet gönderdi, HDP'yi es geçti

SONRAKİ HABER

Almanya'ya 'hayal kırıklığı' ve 'tepki' iletildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...