01 Ağustos 2016 11:48

‘83 SES üyesi neden görevden uzaklaştırıldı?’

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde çalışan 83’ü SES üyesi  97 çalışanın görevden uzaklaştırılması  protesto edildi.

Paylaş

Diyarbakır  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde çalışan 83’ü SES üyesi  97 çalışan görevden uzaklaştırılması  SES Diyarbakır Şubesi tarafından protesto edildi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan SES yöneticisi Fatma Yıldızhan, darbelere karşı olduklarını belirterek, “Bizler gerçek demokrasiyi savunuyoruz. Darbe girişimi karşısında tepkimizi ortaya koyduk. Ancak bu süreç yeni bir antidemokratik ortama neden olabilir” dedi. Ciddi hak ihlalleri yaşanabileceği kaygısı taşıdıklarını kaydeden Yıldızhan, “Diyarbakır  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda çok hızlı bir işleyişle 22.07.2016 tarihinde 83’ünün SES üyesi olduğu 97 çalışanın görevden uzaklaştırılması talimatı, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Diyarbakır Şubesi’nin kapatılması tam da bu noktada durumun kaygı verici olduğunu gözler önüne sermektedir” dedi. 

‘LİSTELER KİM TARAFINDAN, NASIL OLUŞTURULDU?’

Yıldızhan, 97 çalışanın 83’ünün SES üyesi, 5’i Sağlık Sen, 9’unun da hiçbir sendikaya üye olmadığını belirterek görevden uzaklaştırılma listelerinin kim tarafından ve nasıl oluşturulduğunu sordu. Yıldızhan, böyle dönemlerde en çok demokratik çevrelere antidemokratik yönelimlerin olduğunu belirterek demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

‘EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ DEVAM EDECEKTİR’

Yıldızhan,  hiç kimseye antidemokratik yönelimlerin olmasının taraftarı olmadıklarını ifade ederek “Özellikle 97 kişiden 83’ünün SES’li olması, diğer taraftan gerek önceki dönemde bilinen gerekse de belirli kişilere dokunulmaması, akıllara bazı sorular getirmektedir. Daha önce cemaat adına iş ve propaganda yapanlar, kendilerini temize çıkarmak ve gizlemek için SES üyelerini hedef göstermişlerdir.  Bun kurumda emekleri ile çalışan her zaman demokrasi ve aydınlık bir gelecekten yana arkadaşlarımızı hedef göstererek alelacele işten alınma gerçekleştirmek istenirken, bu konuda asıl isimleri bilinen idareci ve kişiler görevlerine neden devam etmektedir” diye sordu. Yıldızhan, “Gerek sendikamız gerekse de mağdur edilmek istenen emekçi arkadaşlarımızın emek ve demokrasi mücadelesi her koşulda devam edecektir. Bu yalan yanlış yönelimler ve ithamlar, yapanların elinde kalacaktır. Bu listeyi hazırlayanların, çalışanlara kin ve düşmanca yaklaşımlarına karşı demokratik yollardan mücadelemizi vereceğiz. Nitelikli emek üreten arkadaşlarımıza yönelik verilen karar iptal edilmelidir” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Barınakta yavru köpekler iğneyle öldürüldü' iddiası

SONRAKİ HABER

'ABD Genelkurmay Başkanı darbeyi en güçlü şekilde kınayacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...