01 Ağustos 2016 11:31

Askeri okulların arazileri  imara açılacak

Resmi Gazete’de yayımlanan KHK ile kapatılan harp akademileri, askeri liseler, astsubay hazırlama okullarının nasıl kullanılacağı merak konusu.

Paylaş

Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararnamenin 104. maddesi ile kapatılan harp akademileri, askeri liseler, astsubay hazırlama okullarının nasıl kullanılacağı merak konusu oldu. Başbakan Binali Yıldırım’ın kapatılan askeri okullarla ilgili olarak “Piknik alanı yapılacak, güzel mekanlar yapılacak” açıklamasına rağmen bazı arazilerin ve binalarla ilgili geçmişten beri ‘imara açma planları’ olduğu belirtildi. 
İstanbul’un en değerli arazilerine sahip onlarca dönümlük kışla ve okulların ‘ne olacağı sorusu’ yanıt arıyor. 
Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, kapatılan okullar ve değerli arazileri şöyle...

BOĞAZIN İNCİSİ KULELİ

Üsküdar’da bulunan Kuleli Askeri Lisesi ilçenin en değerli arazisine sahip. İstanbul Boğazı’na neredeyse sıfır konumunda olan okul Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinin ardından yeniçeri ordusunca kışla olarak kullanılmış. 

Neredeyse 500 yıllık bir tarihe sahip olan bu okulun arazisi üzerinde otel yapılacağına dair iddialar uzun zamandır gündemdeki yerini koruyor. Boğazın incisi olan bu okulun kapatılmasının ardından ne olacağı merak konusu.

HEYBELİADA DENİZ LİSESİ

Deniz Harp Okulu da Tuzla sahilinde yer alıyor. Kıyının en ucunda yer alan arazi bölgenin en değerlilerinden. Geçen yıllarda bu alanın imara açılacağına dair iddialar yer aldı. Hava Harp Okulu İstanbul’un en değerli yerlerinden biri olan Yeşilyurt’ta yer alıyor. Bakırköy’e bağlı bu semtte satılık ev fiyatları yaklaşık 1 milyon TL’den başlıyor. Bölge Atatürk Havalimanına da yakın olması nedeniyle daha da önem kazanıyor.

Yüzlerce dönüm arazi üzerine kurulu olan iki kışlanın kapatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunlar Avrupa Yakası’nda Hasdal Kışlası, Anadolu Yakası’nda ise Maltepe’deki İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanlığının da yer aldığı kışla. Maltepe’deki arazi Marmara Denizi’ne bakan tepesiyle dikkat çekiyor.

SELİMİYE OTEL Mİ OLACAK?

Darbe girişiminin bastırılmasında kilit rol oynayan 1. Ordunun karargahının bulunduğu Selimiye Kışlası’yla ilgili geçmişte satılacağı ve kongre merkezi ya da otel olacağı iddia edilmişti.

ÖNCEKİ HABER

‘Askeri alanlar imara değil halka açılsın’

SONRAKİ HABER

OHAL çiftçileri de vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...