09 Mayıs 2012 10:12

Kadınlar davaların takipçisi olacak

Kamu emekçisi kadınlar, kadına yönelik taciz, tecavüz ve cinayet davalarının takipçisi olacaklarını dile getirdi.Ankara’da Eğitim Sen üyesi kadınlar Yüksel Caddesi’nde yaptıkları basın açıklamasında, Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına  Dair Kanun’un da, yargı kararlarının da kadına yöneli

Kadınlar davaların takipçisi olacak
Paylaş

Ankara’da Eğitim Sen üyesi kadınlar Yüksel Caddesi’nde yaptıkları basın açıklamasında, Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına  Dair Kanun’un da, yargı kararlarının da kadına yönelik şiddeti durdurmadığına dikkat çekti. Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi kadının da destek verdiği basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, kadını şiddetten koruduğunu iddia eden tasarının yürürlüğe girmesinin ardından Mart ayında 12 kadının yaşamını kaybettiğini hatırlattı. Yılmaz, “Kadın bedeni üzerinde rahatlıkla söz söyleme hakkını kendinde gören bir Başbakan’ın, kadını birey olarak ele almayan, kadının varlığını aile içinde tanımlayan bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şiddetle mücadelede başarılı olmayacağı açıktır. Çünkü bizzat kendisi şiddeti besleyen erkek egemen zihniyetin taşıyıcısı durumundadır” dedi. Yılmaz, yaşanan şiddet olaylarına karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

İzmir’de ise Konak YKM önünde bir araya gelen KESK’li kadınlar, “Biz bitti demeden Fethiye davası bitmeyecek” sloganlarıyla Konak Sümerbank önüne yürüdü. KESK Kadın Platformu adına konuşan Meral Çelik, ne Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına dair Kanunun ne de yargı kararlarının kadına yönelik şiddeti durdurmadığına dikkat çekti. Çelik, “Asıl sorun şiddeti besleyen türlü mekanizmaların ortadan kaldırılmasıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TOGO işçileriyle dayanışma büyüyor

SONRAKİ HABER

Hemşirelerden hükümete uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...