01 Ağustos 2016 11:19

HDP: Darbecilerin adı kamu alanlarından 3 ayda kaldırılsın

HDP, darbe yapanlar ile darbe girişiminde bulunanların adlarının kamu alanlarından kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Paylaş

HDP, darbe yapanlar ile darbe girişiminde bulunanların adlarının verildikleri kamu kurum ve kuruluşları ile bulvar, cadde, sokak, park vb. kamu alanlarından 3 ay içerisinde kaldırılması için kanun teklifi verdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Darbe Yapan ve Darbe Girişiminde Bulunanların İsimlerinin Kamu Kurum ve Kuruluşları İle Cadde, Sokak, Park Gibi Kamusal Alanlara Verilmemesine Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan darbe ve darbe girişimlerinde yer alanların isimlerini taşıyan kamu kurum ve kuruluşları ile cadde, sokak, park gibi kamu alanlarının isimleri 3 ay içerisinde yetkili makamlarca değiştirilecek.

Teklife göre Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan darbelerin ve darbe girişimlerinin faillerinin isimleri hiçbir şekilde, kamu kurum ve kuruluşlarına; cadde, sokak, park gibi kamu alanlarına verilemeyecek. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kanalizasyon inşaatında göçük: 1 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

ODTÜ atamasına tepki: Üniversitenin geleneklerine aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...