01 Ağustos 2016 10:54

'Türkiye ile ilişkilerimiz zor dönemden geçiyor ama aşılacak

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer Türkiye ile ilişkilerde zor bir dönemden geçirildiğini belirterek 'aşmayı becereceğiz' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya’da düzenlenen darbe girişimini protesto mitinginde videokonferans yoluyla seslenmesinin engellenmesi üzerine ülkeler arasında başgösteren gerginlik sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de, Türkiye ile ilişkilerde zor bir dönemden geçirildiğini belirterek “Ancak inanıyorum ki Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler o kadar yakın ve o kadar derin ki bu pek de kolay olmayan dönemi aşmayı başaracağız” dedi.

Martin Schaefer, Ankara’daki Alman Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın Dışişleri Bakanlığına çağrılması ardından düzenlenen basın toplantısında “Geçmişte de zor dönemlerimiz olduğu gibi her şeyin fevkalade iyi olduğu dönemlerimiz de olmuştu.  Şimdi de biraz zor bir aşamadan geçiyoruz” dedi.

Buna karşın Schaefer, RTE News’in yansıttığı açıklamalarında “Ancak inanıyorum ki Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler o kadar yakın ve o kadar derin ki ikili ilişkilerdeki bu pek de kolay olmayan dönemi aşmayı başaracağız” sözlerini kullandı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Meral Danış Beştaş, Ekoroma işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon inşaatında göçük: 1 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...