01 Ağustos 2016 10:54

Meral Danış Beştaş, Ekoroma işçilerini ziyaret etti

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Adana İl Örgütü 11 gündür alacakları için direnişte olan Ekoroma işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Adana İl Örgütü 11 gündür alacakları için direnişte olan Ekoroma işçilerini ziyaret etti.

Ekoroma Esentepe Şubesi önünde direnişi sürdüren işçiler Beştaş’ı yoğun ilgi ile karşıladı. Bir yıldır denetçi olarak kayyımın atandığı marketler zincirinde çalışan işçiler 11 gün önce marketler kapatılınca 4 aylık alacakları ve kıdem tazminatlarını alabilmek için eyleme başladıkların anlatan işçiler yetkililerin seslerini duymasını istedi.

İşçiler ile sohbet eden Beştaş, HDP olarak her zaman haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında durduğunu belirterek direnişlerini desteklediklerini söyledi. Ekoroma işçilerinin durumunu meclis gündemine taşıdıklarını hatırlatan Beştaş, “Bu durumda gerçekten hukukta da yeri yoktur. İşçilerin direnmekten başka şansı yoktur. Her zaman haksızlıklara kaşı halkın yanında yer aldığımız gibi şimdi de izin yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi. Marketler satıldığında alınacak paranın ilk hak sahibinin işçiler olması gerektiğini ifade eden Beştaş, “Siz buraya emek verdiniz. Kayyım orayı denetliyorsa sizin hakkınızı savunması gerekir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman Vali Yardımcısı Öztin tutuklandı

SONRAKİ HABER

'Türkiye ile ilişkilerimiz zor dönemden geçiyor ama aşılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...