01 Ağustos 2016 09:44

Basmane’de mülteci çocuklara yaz etkinliği

İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi ve Çocuk Hakları Çalışma Grubu, mülteci çocuklar için Basmane’de yaz etkinliği başlattı.

Paylaş

İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi ve Çocuk Hakları Çalışma Grubu, mülteci çocuklar için Basmane’de yaz etkinliği başlattı. Farklı kültürlerden çocukların, birbiriyle ortak bir dil geliştirmeleri, birlikte oyun oynamaları, birbirlerinin dilini anlayabilmeleri amacıyla yapılan yaz etkinliği, Kapılar Dayanışma Evinin bahçesinde altı hafta boyunca her cumartesi  günü gerçekleşecek. Bu etkinlik kapsamında katılacak gönüllü eğitmenlerle birlikte, yaratıcı drama, turna kuşu, çamur, çocuk hakları ve müzik atölyeleri yapılacak. Tanışma amacıyla geçtiğimiz hafta sonu ilki yapılan etkinliğe mahalleden Suriyeli ve Türkiyeli, 7-12 yaş arası yaklaşık 40 çocuk katıldı.

‘AMACIMIZ BERABER YAŞAMI SAĞLAMAK’

Etkinlikteki yürütücülerinden Konak Kent Konseyi Çocuk Hakları Çalışma Grubu Koordinatörü Çocuk Gelişimi ve Eğitim Uzmanı Sevgi Koşaner, İzmir’deki mülteci çocukların büyük bir kısmının eğitimden yararlanamadığını belirterek “Dil probleminden kaynaklı beraber yaşama kültürü oluşamamış durumda. Bu etkinliği düzenlemekteki birinci amacımız beraber yaşama kültürünü oluşturmak. Öncelikli hedef eğitim vermek değil, beraber oyun oynayarak bir şeyler öğrenme ve uyumlanma, kaynaşma sürecine destek vermek” dedi.

‘ÇALIŞMALARIMIZI YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ’

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi de şunları söyledi: “Kentimizde resmi rakamlara göre yarısı çocuk olmak üzere 100 bine yakın kayıtlı Suriyeli yaşamakta. Yine okul çağındaki 22 bin çocuktan 17 bin kadarı okula gidememekte. Kendi ülkelerinden buraya gelmiş bulunan bu çocuklar artık bizim de çocuklarımız. İç içe bulundukları birçok sorunlardan biri de entegrasyon sorunu. Bu amaçla duyarlı kişi ve oluşumlarla Basmane Kapılar bölgesinde atölye çalışması başlattık.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ege’de bir yılda 277 mülteci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tunceli Üniversitesi’nden ‘OHAL fırsatçılığı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...