01 Ağustos 2016 08:41

Halep’te şiddetli çatışmalar

Suriye’de cihatçılar, Halep’in güneybatısındaki mevzilere yoğun saldırı başlattı.

Paylaş

Suriye’de cihatçılar, Halep’in güneybatısındaki mevzilere yoğun saldırı başlattı. Bölgeyi 17 Temmuz’dan beri büyük ölçüde kontrol altında tutan Beşar Esad’a bağlı ordu birlikleriyle, cihatçılar arasında hafta sonundan bu yana son dönemin en şiddetli çatışmaları yaşanıyor.

HAVA ÜSSÜ YAKININDA ÇATIŞMALAR

Saldırıya geçen cihatçılar ittifakı; Fetih El Şam Cephesi ile Ahrar Şam hareketini de kapsıyor.
Nusra Cephesi geçen hafta el Kaide’den ayrılarak Fetih El Şam Cephesi adını aldığını duyurmuştu. Cihatçı gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Halep’te taraflar arasındaki çatışmaların birçok cephede sürdüğünü bildirdi. Suriye devlet kanalı da saldırıları doğrularken; bölgedeki hava üssü çevresinde yoğunlaşan çatışmalar sonucunda silahlı grupların püskürtüldüğünü bildirdi. Diğer yandan Menbic kentinde Demokratik Suriye Güçleri (QSD), IŞİD’e karşı taarruzunu yoğunlaştırdı. Menbic’in yüzde 70’inin geride kalan iki gün içindeki çatışmalar esnasında IŞİD’den geri alındığı belirtiliyor.

IŞİD’DEN RUSYA’YA ‘SALDIRI TEHDİDİ’

IŞİD, Rusya’ya karşı tehditler içeren ve üyelerine Rusya’da saldırı çağrısı yaptığı bir video yayımladı. Ancak videonun gerçek olup olmadığı henüz doğrulanmadı. Reuters ajansına göre mesajlaşma servisi Telegram’dan paylaşılan 9 dakikalık video, maskeli bir kişinin Rusya Devlet Başkanı Putin’i tehdit etmesi ve IŞİD’cileri Rusya’ya saldırmaya çağırmasıyla sona eriyor. Diğer taraftan Reuters’in haberinde videonun orijinal olup olmadığının teyit edilmediği de belirtiliyor. Videonun yayımlanması, Rusya ve ABD’nin IŞİD’e karşı askeri iş birliğini artırmayı görüştüğü bir döneme denk geliyor.

PUTİN KURMAYLARIYLA SURİYE’Yİ GÖRÜŞTÜ

Rusya Güvenlik Konseyinin daimi üyeleriyle bir araya gelen Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki insani krizi ele aldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un aktardığına göre, St. Petersburg’da düzenlenen Güvelik Konseyi toplantısında Suriye’deki insani durum üzerinde duruldu. Toplantıda ayrıca Rusya’daki sosyal ve ekonomik duruma değinilip iç turizm altyapının geliştirilmesi ele alındı.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kabil'de otele saldırı: 4'ü saldırgan 5 ölü

SONRAKİ HABER

Erdoğan açtığı davaları geri çekti, HDP hariç!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa