09 Mayıs 2012 09:21

Kadınlar ‘Özgürlük Nöbeti’ne hazırlanıyor

BDP Kadın Meclisi ve DÖKH tarafından başlatılan ‘Öcalan’a özgürlük, soykırıma son’ kampanyası kapsamında, 13-14 Mayısta Diyarbakır ve Ankara’da düzenlenecek olan ‘Özgürlük Nöbeti’ için hazırlıklar sürüyor. Nöbetin ardından İstasyon Meydanı’nda miting düzenleyecek

Kadınlar ‘Özgürlük Nöbeti’ne hazırlanıyor
Paylaş

BDP Kadın Meclisi ve DÖKH tarafından başlatılan ‘Öcalan’a özgürlük, soykırıma son’ kampanyası kapsamında, 13-14 Mayısta Diyarbakır ve Ankara’da düzenlenecek olan ‘Özgürlük Nöbeti’ için hazırlıklar sürüyor. Nöbetin ardından İstasyon Meydanı’nda miting düzenleyecek olan kadınlar, ‘Savaşı durduracak gücümüz var’ diyor.

Diyarbakır’da Batıkent Meydanı’nda gerçekleşecek olan ‘Özgürlük Nöbeti’ ile ilgili bilgi veren BDP Kadın Meclisi Üyesi Nurten Naşa, askeri ve siyasi operasyonların sona ermesi, müzakerelerin başlaması, 9 aydır İmralı’da süren tecridin kaldırılması, Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep edeceklerini söyledi. Bu talepler çerçevesinde 13 Mayıs gecesi Batıkent Meydanı’nda nöbet tutacak olan kadınların 14 Mayısta İstasyon Meydanı’na yürüyeceğini ve burada bir miting gerçekleştireceklerini belirten Naşa, hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

‘SAVAŞI DURDURACAK GÜCÜMÜZ VAR’

Türkiye’de yaşanan savaşın en ağır yükünü kadınların taşıdığını dile getiren Naşa, kadınların savaşı durdurmaya güçleri olduğunu vurguladı. Çalışmalarının büyük bir coşkuyla ve heyecanla sürdüğünü belirten Naşa, Newroz coşkusuyla alanda olacaklarını kaydetti.

ASKER ANNELERİNE ÇAĞRI

Kürt sorununun çözümünden yana olan tüm kadınları eyleme katılmaya çağıran Naşa, asker annelerine de seslenerek, “Biz istiyoruz ki, asker anneleri de ayağa kalksın. Onlar da ‘artık yeter, bu kan dursun, çocuklarımız ölmesin, anneler ağlamasın’ desinler. Operasyonlara birlikte karşı çıkalım” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Zamlar ve biz

SONRAKİ HABER

Ben her gün... yaşamaya mücadele ediyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...