31 Temmuz 2016 14:00

Bursa'da 152 bürokrat ve işadamı gözaltında

Bursa'da ‘FETÖ/PYD’ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan bürokrat ve iş adamlarının sayısı 152'ye ulaştı.

Paylaş

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından bürokratlar ve işadamlarına yönelik soruşturma genişliyor. Gözaltına alınların sayısı 152'ye yükseldi. Bu kişiler arasında, İçişleri Bakanlığı'nda müsteşarlık yaptıktan sonra Buras'da 6.5 yıl vali olarak çalışıp emekli olan Şahabettin Harput ile eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar, Vergi Dairesi eski Müdürü İbrahim Soydan'ında aralarında bulunduğu bürokratlar da yer alıyor. İşadamları Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve iki oğlu Ferudun Kahraman, Yusuf Şaylı, Eyüp Karakuş, Sami Şentürk'ün de bulunduğu işadamlarının sorguları devam ediyor. İfadeleri alınan bir grup bugün saat 16.00'da basına gösterilmeden adliyeye çıkartıldı. Yetkililer, ‘FETÖ/PYD’ yapılanmasında yer alanların Terörle Mücadele'de, örgüte para alan, baskı yapan ve verenlerin ise Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulandığını söyledi.

Yetkililer, sorgulama kapsamğında hakkındaki iddialar fazla olan zanlıların daha sonra adliyeye gönderileceğini sözlerine ekledi.

CELAL SÖNMEZ VE 3 OĞLU SERBEST

Gözaltına alınan işadamı Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve 3 oğlu, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından bürokratlar ve işadamlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve ilk olarak 2 olduğu açıklanan, daha sonra 3 olduğu öğrenilen çocukları savcılık tarafından serbest bırakıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakim ve savcıların mal varlıklarına tedbir konulacak

SONRAKİ HABER

İlhan Cihaner'i gözaltına alan savcı Yazıcı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...