31 Temmuz 2016 13:15

Diyarbakırlılar İstasyon Meydanına akın etti

Diyarbakır halkı, " Darbelere hayır, demokrasi hemen’ " talebiyle İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge akın etti.

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il örgütleri ve Kongreya Jinên Azad'ın (KJA) askeri ve sivil darbelere tepki, Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılması ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona erdirilmesi talebiyle Diyarbakır’da düzenlediği mitinge Diyarbakır halkı büyük ilgi gösteriyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı Heyeti, DTK, DBP eşbaşkanlarının katılacağı miting için binlerce yurttaş, İstasyon Meydanı'na akın etmeye başladı. 

DİYARBAKIRLILAR SICAĞA İNAT ALANLARI DOLDURDU

Öcalan üzerine yazılan şarkıların yankılandığı alan, havanın çok sıcak olmasına rağmen hızla dolmaya başladı. Direniş parçaları eşliğinde çoğunluğu kadınların başı çektiği çemberler oluşturularak halay çekildi. Miting alanına yöresel elbiseleriyle giren kadınlar da renkli görüntüler oluşturdu. 

DARBELERE HAYIR

Kurulan sahnenin arasına "Darbelere karşı radikal demokrasi" yazılı pankart asılırken, mitingin yapılacağı alanda, "Emeğime sahip çıkıyorum, darbelere direniyorum", "Bu HAL ile OHAL demokrasi getirmez" yazılı pankartlar yer aldı.

'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ'

Program, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına “Çerxa Şoreşê” marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Sahneye çıkan Dicle Fırat Kültür Merkezi korosu ise şarkılarını seslendirdi. 

Program sırasıyla DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, İmralı Heyeti’nden HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve son olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmaları ile sürecek. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Ferhat Encu’ye özel engel

SONRAKİ HABER

Yasağı kaldırın evimize  dönmek istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...