30 Temmuz 2016 13:50

HDP’nin Adana’daki mitingine destek çağrısı

HDP'nin 1 Ağustos’ta Adana’da düzenleyeceği 'Darbelere hayır, demokrasi hemen' mitingine kitle örgütleri ve siyasi partilerden destek geldi.

Paylaş

HDP’nin “Darbelere hayır, demokrasi hemen” sloganıyla 1 Ağustos’ta Adana’da düzenleyeceği mitinge kitle örgütleri ve siyasi partilerden destek geldi.

EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek, HDP’nin davetini olumlu karşıladıklarını belirterek, demokrasi talebinin dillendirilmesini önemli bulduklarını söyledi. Son süreçte OHAL ilanı ile birlikte demokratik hakların kısıtlanmasına yönelik girişimlerin olduğuna dikkat çeken Bek, demokratik kesimlerin birlikteliğinden yana olduklarının altını çizdi. Bek, bunun dışında da Adana’da daha geniş birliktelikleri örecek çalışmaların içerisinde yer almaları gerektiğini dile getirerek, “HDP ile bu çalışmayı 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar birlikte yürütmek gibi bir düşüncemiz de var” dedi.  

‘İŞÇİLER HAKLARI İÇİN ALANDA OLMALI’

Ülkede son süreçte yaşananların emekçilerin haklarına dönük çok sayıda saldırıyı da beraberinde getirdiğini kaydeden Bek, işçilerin 1 Ağustos’ta neden miting alanında olması gerektiğini şöyle aktardı: “İşçilerin alanda olmaları kendi talepleri ile sokaklara çıkmaları, kendi taleplerini haykırmaları açısından çok önemli. Aksi takdirde bu kargaşa ortamında işçilerin aleyhine düzenlemeler ile hakları rahatlıkla gasbedilecektir. Bu yüzden işçi ve emekçilerin bu mitingde olmaları gerekiyor.”

‘EMEĞİN YÜCELTİLDİĞİ BİR MİTİNG OLACAK’

HDP’nin çağrısına destek vereceklerini aktaran Eğitim Sen Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Güzel de, darbelerin sadece darbecilerin kendi aralarındaki kavgayı etkilemediğini söyledi. Bu girişimin kamu emekçileri ve milyonlarca insanı etkilediğini belirten Güzel, “Demokrasi talepli bir söylem üzerinden darbelerin en katı şekilde bertaraf edilmesi düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Darbeye karşı yoksul emekçi halkın üzerindeki olumsuz etkilerin kamuoyu oluşturacak bir mitinge icabet edilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Emeğin yüceltildiği bir mitinge vurgu yapılırken, emekçilere sözcü olacak bir miting olarak görüyoruz. Bundan dolayı emekçilerin bu mitinge katılmasını yararlı görüyoruz” diye konuştu.  

Demokratik Alevi Derneği Girişimcilerinden ve Şıh Çobanocağı Pirlerinden Zeynel Kete de, Alevilerin kendi hakikatleri ile buluşmasının darbelerle engellendiğini belirtti. Alevilerin neden 1 Ağustos’ta mitingde olması gerektiğini Kete, “Aleviler kendi sorunlarını tartışabilmek, inanç ve özgürlüklerini hakikatlerini kabul eden böyle organizasyonlarda yer almaları gerekiyor” dedi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri ve Sosyalist Kadın Meclisleri Üyesi Aylin Yıldız ise, mitingde yer almanın yanı sıra örgütlenmesinde de aktif olarak yer alacaklarını söyledi. Darbelere karşı demokrasi cephesinin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Yıldız, demokrasi talebini haykırmak için alanlarda olma çağrısı yaptı. (AdanaDİHA)


VAN MİTİNGİ DE 1 AĞUSTOS'TA

HDP Eş Genel BaşkanI Selahattin Demirtaş ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in katılımıyla gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yapıldı.

HDP Van İl Örgütü, 1 Ağustos’ta 2 Nisan Kavşağı’nda saat 17.30’da, “Darbeye hayır demokrasi hemen” sloganıyla gerçekleştirilecek mitinge ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe, Lezgin Botan ile HDP il yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Tertip Komitesi Başkanı Yunus Parin, 1 Ağustos günü darbe ve OHAL’e karşı alanlarda olacaklarını söyledi. Selahattin Demirtaş ile Sebahat Tuncel’in katılımıyla gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yapan Parin, halkın ulaşım sıkıntısı yaşamaması için merkez ilçelerde miting günü öğleden sonra ulaşımın ücretsiz olacağını sözlerine ekledi. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

CHP kadınları mitinge çağırdı

SONRAKİ HABER

Maraş'ta Hamidiye yurdunda 4 çocuk cinsel istismara uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...