09 Mayıs 2012 09:00

Ankara sosyal medya üzerinden eyleme hazırlanıyor

Ankara, sosyal medya üzerinden eyleme hazırlanıyor. Ankara’daki hükümet ve belediyenin “çılgın” diye tanımlanan projelerine dur demek için 17.05@17-05 diye şifrelenen eylemde, siyahlar giyilip GİMA’nın önünde buluşulacak.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliğine

Ankara sosyal medya üzerinden eyleme hazırlanıyor
Paylaş

Ankara, sosyal medya üzerinden eyleme hazırlanıyor. Ankara’daki hükümet ve belediyenin “çılgın” diye tanımlanan projelerine dur demek için 17.05@17-05 diye şifrelenen eylemde, siyahlar giyilip GİMA’nın önünde buluşulacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliğine (TMMOB) bağlı Mimarlar Odasını hedef alarak yaptığı açıklamaya Ankara Mimarlar Odasından tepki geldi. Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda odanın Ankara İl Başkanı Ali Hakan tarafından yapılan açıklamada, Başbakanın söylediği “İdeolojik davranıyorlar. Bunların mimarlık ile alakası yok” cümlelerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Hakan, halkı uygulanan yanlış politikalara karşı bilgilendirmek gibi kamusal bir görevleri olduğunu hatırlatarak, “Biz kamu yararını düşünmek zorundayız. Çalışmalarımızı bu esas üzerinden yürütüyoruz. Çalışmalarımız bilimsel temeller üzerine kuruludur. İdeolojik davranan kendileridir. Biz politika yapmıyoruz. Atatürk Orman Çiftliğinde (AOÇ) yapılacak tahrifatın Ankaralılara zarar vereceğini bilimsel olarak ortaya koyuyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek ve halkı bilgilendireceğiz” dedi.

‘SİYAH GİY ÇIK SOKAĞA’

Hakan, ayrıca “Renklerin eylemi başlıyor, siyah giy eyleme katıl” şiarıyla düzenlenecek eyleme de tam destek verdiklerini kaydetti. Sosyal medya üzerinden örgütlenen eylemin çağrıcıları ve eylem hakkındaki bilgiler şifrelenmiş. Şifrelenmiş eyleme ilişkin ise şunlar belirtiliyor: “Ankara’ya yeni kimlik yaratılmak isteniyor. Çılgın projeler ile birlikte kamu kaynakları israf ediliyor. Parçalanmak istenen bizim yaşamlarımızdır. Nefes almamız, çocuklarımıza bırakacak anılarımız, komşuluklarımız, evlerimiz, sevdiklerimizle kucaklaşma mekanlarımız, parklarımız, kültür mekanlarımız, AOÇ’miz, yani bizi biz yapan, bizi insan yapan değerlerimiz, kentsel belleğimiz saldırı altındadır. Ankara için harekete geçiyoruz. Bu kent bizim, kentimize, kendimize, belleğimize, yaşam alanlarımıza sahip çıkmak için onyedisıfırbeş,onyedisıfırbeş.” Eyleme ilişkin [email protected] internet adresi verilirken, “Eylemde siyah kıyafetler giyiyoruz. Kızılay’da ki GİMA İş Merkezinin önünde buluşuyoruz. Rengini seç, harekete geç, eylemini yap, dayanışmaya katıl” deniyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Genişleyen NATO ile ‘küresel NATO’ya doğru

SONRAKİ HABER

Alevilerin tercihleri, geleceklerine yön verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...