30 Temmuz 2016 13:07

KESK Kocaeli Şubeler Platformu: Özgür basın susturulamaz

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, kentte kapatılan gazetelerde çalışan gazetecilerin mağduriyetine dikkat çekti.

Paylaş

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, yaptığı açıklamayla son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kentte kapatılan gazetelerde çalışan gazetecilerin mağduriyetine dikkat çekti.

Yapı Yol-Sen Şube binasında bir araya gelen KESK üyeleri, çalışan basın emekçilerinin mağduriyetlerinin ortadan kalkması için mücadele içerisinde olacaklarını vurguladı. KESK Dönem Sözcüsü ve Yapı Yol-Sen Şube Başkanı Ethem Kartal tarafından okunan açıklamada, son yaşananlarla birlikte basının ve tüm muhalefetin nasıl baskı altına alınmak istendiğini, basın üzerinden tüm muhalif kesimlerin sindirilmek istendiğini belirtti. Bu operasyonların bir kez daha Türkiye’de basın, düşünce ve ifade özgürlüğünde kaygı verici düzeyde baskı, sindirme ve gözdağı politikalarının devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Kartal, “Gelinen noktada gerek yurt genelinde, gerekse ilimizde birçok basın yayın kuruluşu Fetö terör örgütü gerekçe gösterilerek kapatılmıştır. Çok açık ve net ifade ediyoruz ki bu örgütle uzaktan yakından bağlantısı olan, yardım ve yataklık eden kişiler tespit edilmeli ve kanunların öngördüğü ceza ile cezalandırılmalıdır. Ancak şimdiye kadar izlediğimiz kadarı ile bu gazetelerin Fetö Terör örgütünü öven destekleyen hiçbir yayınına rastlamadık. Hele hele gazete bünyesinde çalışan onlarca basın emekçisinin bu örgütle uzaktan yakından hiçbir bağı olamamasına rağmen, işyerlerinin kapatılması sonucu işsiz kaldığı da bir gerçektir. Sadece işini yapan, ekmeğini kazanmak için uğraşan bu arkadaşlarımızın da dolaylı olarak cezalandırılmasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Düşünceyi ifade etme özgürlüğüne ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bu girişimleri doğru bulmadıklarını aktaran Kartal, “Demokrasi ile bağdaşmayan, bu tür uygulamaların biran önce son bulmasını umuyoruz.Ortada bir suç varsa her suçlu cezalandırılmalıdır. Yaşanan süreçte en büyük kaygımız suçsuz insanların işçilerin emekçilerin hiçbir suçu olmamasına rağmen işsiz kalmaları ve mağdur edilmeleridir. Hiçbir kimsenin ve kurumun anayasal sınırlar dışına çıkmaksızın, adaletin gecikmemesi, eşit ve bağımsız yargılamanın herkes için uygulanması tek ve en büyük dileğimizdir” dedi.

Açıklamaya EMEP, ÖDP ve SYKP’nin üye ve yöneticileri de destek verdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

Kenan Evren Kışlası'nda yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...