30 Temmuz 2016 12:32

SES 20. yılını üyeleriyle birlikte kutladı

SES'in 20. yılı etkinliğinde demokrasiden, özgürlükten, emekten, barıştan yana mücadele eden herkese demokrasi cephesinde buluşma çağrısı yapıldı.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) 20. kuruluş yılı etkinliğinde demokrasiden, özgürlükten, emekten, barıştan yana mücadele eden herkese demokrasi cephesinde buluşma çağrısı yapıldı.

SES, kuruluş yıl dönümünü üyeleriyle birlikte kutladı. Ankara Üniversitesi morfoloji binasında gerçekleşen etkinliğe sağlık emekçilerinin yanı sıra emek ve meslek örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Etkinlik salonunun duvarları sağlık emekçilerinin talepleri ile hayatını kaybeden sağlık emekçileri ve 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarıyla donatıldı.

‘14 YILDIR BİRLİKTE YÖNETİYORLARDI’

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, sendikalarının 20. yıl dönümünü askeri darbe girişimi ve ardından AKP’nin sivil darbe koşulları altında karşıladıklarını belirterek, konfederasyonları KESK’in her zaman her türlü darbenin karşısında olduğunu dile getirdi. Darbelerin bir daha yaşanmamasının ancak demokratikleşmeyle sağlanabileceğini söyleyen Erden, darbe girişimi sonrası OHAL ilan edilmesine tepki gösterdi. Tanklarla toplarla yıkılan kentlerin, katledilen insanların sorumluluğunun darbecilere yıkıldığını belirten Erden, AKP’nin 14 yıldır ülkeyi darbecilerle beraber yönettiğini söyledi.

DEMOKRASİ CEPHESİ İÇİN ÇAĞRI

AKP’nin 14 yıllık iktidarında sağlık emekçilerine güvencesiz ve taşeron çalışmayı dayattığını vurgulayan Erden, bu süreçte devletin sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinden hızla elini çektiğini ifade etti.

Erden, “SES’in tarihi emek ve özgürlük mücadelesinin, umudun, direnişin tarihidir. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, diyoruz. Emekten, demokrasi ve barıştan yana mücadele eden herkesin faşizme karşı demokrasi cephesinde buluşması gerekiyor.  Bundan sonra da SES olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

‘DARBEYE DE, OHAL’E DE KARŞIYIZ’

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de olağanüstü bir dönemden geçildiğini belirterek, emekçilerin daha fazla emekten, özgürlükten, barıştan yana siyaset yapmasının olanaklarının yaratılması gerektiğini söyledi. Kamu emekçileri mücadelesinin bütün saldırılara karşı ayakta durabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmek zorunda olduğunu kaydeden Köse, bunun ancak emekçilerin daha çok birbirine kenetlenmesiyle sağlanabileceğini söyledi. Köse, “Bizim tavrımız nettir: Bütün darbe ve girişimlerine karşıyız. Ama bunu yeni bir rejim ilan etmede kaldıraç olarak kullananlara da karşıyız. OHAL’e de karşıyız” dedi. “Kurunun yanında yaş da yanar” denilerek üyelerimizin de bu torbaya atılmasını reddediyoruz” diyen Köse, darbe soruşturmasının bu işe fiili olarak katılanlarla sınırlı olması gerektiğini vurguladı.

Köse, KESK’in bugüne kadar çok badireler atlattığını ve her koşulda yeniden kendini var etmeyi başardığını belirterek, KESK’i yok etme hamlelerine karşı emekçilerin kenetlenerek, aralarındaki  ayrımları geriye iterek bu badireleri de atlayacağını vurguladı.

‘KADINLARDAN KADINLARA ÖYKÜLER’

Konuşmaların ardından etkinlikte SES’in 20 yıllık mücadele tarihini anlatan belgeselin gösterimi gerçekleşti.  Belgesel gösteriminin ardından “kadınlardan kadınlara öyküler” adıyla SES tarafından düzenlenen kadın öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birincilik ödülünü “Bir hal hikayesi” öyküsüyle Nilgün Kutal, ikincilik ödülünü “Aşklardan ve intiharlardan sonra” isimli öyküsüyle Meral Çiçeklidal Gültekin, üçüncülük ödülünü ise “Sancı” adlı öyküsüyle Zeycan Çınar aldı. Ayrıca 20. yıl özel ödülü “Birlikte iyileşebiliriz” öyküsüyle Neslihan Korkmaz’a, SES’li Kadınlar Özel ödülü ise “Doğuranın çaresizliği” öyküsüyle Keziban Aslan’a verildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp Kurumu'nda arama yapıldı

SONRAKİ HABER

EMO: İletişimde altyapı açmazı yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...