30 Temmuz 2016 12:10

AYM'de operasyon: 64 kişi görevden alındı, gözaltılar var

Anayasa Mahkemesi'nde 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' adıyla başlatılan soruşturmada 64 kişi görevden alındı.

Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nde 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' adıyla başlatılan soruşturmada 64 kişi görevden alındı. Görevden alınanların bazılarının gözaltında olduğu bildirildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın yakın korumasının da gözaltına alınanlar arasında olduğu iddia edildi. Ancak Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada bu iddia yalanlandı.

Açıklama şöyle:

"15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsünden sonra Başkanlığımızca kadroları diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan toplam on üç (13) raportörün görevlerine 18 Temmuz 2016 tarihinde son verilerek kurumlarına iade edilmişlerdir. Bu raportörlerden sekizi (8) hakkında açığa alma ve gözaltı kararı olduğu öğrenilmiştir.

29 Temmuz 2016 tarihinde ise Başkanlığımızca 22.7.2016 tarihli 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 4. maddesi çerçevesinde bir (1) kadrolu raportör, yedi (7) kadrolu raportör yardımcısı ve elli altı (56) personelin nihai değerlendirme yapılıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca Başkanlığın yakın koruma ekibi içerisinde gözaltında olan kimse bulunmamaktadır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu kuruldu

SONRAKİ HABER

Adli Tıp Kurumu'nda arama yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...