30 Temmuz 2016 11:34

Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu kuruldu

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Avcılar Belediyesi'nin taşeron temizlik işçileriyle dayanışma amacıyla dayanışma platformu kuruldu. 

Paylaş

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Avcılar Belediyesi  taşeron temizlik işçilerinin, sendikalı olarak işe geri dönme talebiyle sürdürdükleri direniş sürüyor. 90 gündür direnişte olan işçiler Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları açıklamayla ‘Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu’nun kurulduğunu açıkladı. 
Galatasaray Lisesi önünde biraraya gelen işçiler, ‘İşten atılan temizlik işçileri geri alınsın’, ‘Taşeron çalışma yasaklansın’ yazılı pankart açtı. ‘Sendika anayasal haktır engellenemez', ‘İşçinin hakkını alınteri kurumadan veriniz’, ‘Önce insan dediler işten aştan ettiler’ yazan dövizleri taşıyan işçiler sık sık ‘Emek düşmanı Handan Toprak istifa’, ‘Avcılar işçisi direnişin simgesi’, ‘Atılan işçiler geri alınsın’ sloganları attı.

‘SENDİKALI OLMAK ANAYASAL HAKTIR’

Aralarında siyasi parti ve kitle örgütlerinin olduğu 36 kurum tarafından oluşturulan Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu adına ortak basın açıklamasını okuyan Veysel Arslan, Avcılar Belediyesi temizlik işçileriyle dayanışmak ve verilen mücadeleyi büyütmek için bu platformu kurduklarını söyledi.

OHAL ilan edilmesinden sonra Avcılar Belediyesi zabıta ekiplerinin direniş çadırı kurmalarını engellediklerini hatırlatan Arslan, “Ülkenin içinde bulunduğu kritik ortamı kendi çıkarları doğrultusunda fırsata çevirmeye ve işçilerin mücadelesini bitirmeye çalıştılar. ‘Kendi menfaatlerim söz konusuysa demokrasi de işçi emek hakları da teferruattır’ diyerek gerçek yüzlerini sergilediler” dedi. Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Arslan, “Temizlik işçileri, demokratik haklarını kullanarak Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube üyesi olmuşlardır. Bizler Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu olarak bir kez daha sendikalı olmak anayasal haktır diyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuleli Askeri Lisesinde tutuklanan 62 öğrenci tahliye edildi

SONRAKİ HABER

AYM'de operasyon: 64 kişi görevden alındı, gözaltılar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...