30 Temmuz 2016 09:21

Munzur Festivali'nde, yol yasağı protesto edildi

Dersim’de  bu yıl 16’ncısı düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne katılanlar, Dersim - Ovacık kara yolunun trafiğe kapatılmasını protesto etti.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim 

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin 3'ncü gününde Munzur Gözeleri'ne yapılmak istenen ziyaret, Dersim - Ovacık yolunun giriş ve çıkışlarının kapalı olması nedeniyle gerçekleşemedi. 
İş makineleri ve çok sayıda zırhlı araç ve TOMA’ların yanı sıra polis tarafından yolun kapatılması nedeniyle emniyet yetkilisiyle görüşen HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ve Dersim Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul defalarca vali ile görüşmek istediler. Ancak valiye ulaşmayan Önlü ve Bul, Ovacık’a bırakılmamalarına tepki gösterdiler.

‘HALKA SAYGISIZLIK’

Görüşmeler sonucu sadece dedeler, 5 kilometre uzaklıktaki Ana Fatma ziyaretine yaya olarak gitmek şartıyla bırakıldı. Ardından yapılan görüşmelerde Hozat üzerinden Ovacık’a gidilmesine izin verildi. Bunun üzerine Mehmet Ali Bul bir açıklama yaptı. Festival programının kapsamında kutsal mekanların ziyaretinin de olduğunu belirten Bul şu ifadelerle yasağa tepki gösterdi: “Kutsal Munzur Gözelerini ziyaret etmek amacıyla Kemere Bel’de güvenlik gerekçesiyle engellendik. Bunu kabul etmiyoruz. Yolların kapatılması halka saygısızlıktır. İnanç merkezlerimize dahi izin vermeyeceklerse kime izin verecekler.” 
Açıklamanın ardından festival tertip komitesi ile yüzlerce vatandaş yolun trafiğe kapatılmasını protesto etmek için Ovacık yolu üzerinde bulunan Kemere Bel’e  yürüdü.
Aralarında pirlerin de olduğu bir grup ise Ana Fatma’ya yürüyerek, mum yaktı. 
Ardından, alternatif yol üzerinden Ovacık’a doğru yola çıkıldı. 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da tutuklanan 758 er tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Tercih dönemi öncesinde en çok aranan 10 üniversite

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...