09 Mayıs 2012 08:37

Oğuz Tansel Ödülü Gülsüm Cengiz’in

Oğuz Tansel’i anılarda yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla verilen  Oğuz Tansel Yazın Ödülü bu yıl Yazar-Şair Gülsüm Cengiz “Kadınlar İçin Söylenmiştir” (Evren

Oğuz Tansel Ödülü Gülsüm Cengiz’in
Paylaş

Oğuz Tansel’i anılarda yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla verilen  Oğuz Tansel Yazın Ödülü bu yıl Yazar-Şair Gülsüm Cengiz “Kadınlar İçin Söylenmiştir” (Evrensel Basım Yayın, 2011) adlı araştırma-antoloji kitabına verildi.

Prof. Dr. Ali Rıza Balaman, Prof. Dr. İlhan Başgöz,  Prof. Dr. Cevat Geray, İlhan Gülek,  Prof. Dr. Muhtar Kutlu, Prof. Dr. Arzu Öztürkmen ve Metin Turan’dan oluşan seçici kurul, Cengiz’in eserini oy birliği ile ödüle değer buldu. Gülsüm Cengiz,  yirmi yılı kapsayan ama hâlâ bitiremediği uzun soluklu araştırmasına bir nokta koymak zorunluluğunu belirterek “Bu kitabın bir şiir antolojisinden daha çok üzerinde yaşadığımız topraklarda, tarihsel süreç içinde kadınların toplumsal yaşamdaki yerine ve durumuna; kadınların duygu, düşünce ve umutlarına şiirler aracılığıyla tanıklık etmeyi amaçladığını” söylüyor.

Ödül töreni 24 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 18.00’de, Çankaya  Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde (Kennedy Cad. No:4) yapılacak. Mehmet Çevik’in sunacağı törende İlkin Demirbaş ve Mehmet Kaygısız’ın seslendireceği piyano eşlikli halk türkülerine de yer verilecek. Ödül töreni Folklor/Edebiyat Dergisi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği ve  Ankara Aydınlığı Girişimi tarafından düzenleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elinin Üstünde Gezsin

SONRAKİ HABER

Alevilere yapılacak saldırılardan AKP sorumludur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...