29 Temmuz 2016 13:35

Odunpazarı Belediyesi'nden 'özgür basın'a destek

Sansür, baskı, gözaltı ve tutuklamaların arttığı bir dönemde Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt’tan medya mensuplarına 2 hediye geldi.

Paylaş

Eylem LODOS
Eskişehir

Gazetecilerin baskıya uğramadan, özgürce çalışabildiği bir Türkiye isteyen Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir’de görev yapan tüm medya mensuplarının kullanabileceği “Serbest Basın Bürosu” ve içinde Basın Şehitleri Anıtı’nın da yer aldığı 10 bin 860 m2’lik Basın Parkı açtı.

Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Eskişehir yerelinde çalışan basın mensupları için Serbest Basın Bürosu açıyor. Bilgisayar, internet bağlantısı, gündem ve hatıra panoları bulunan Serbest Basın Bürosu ile basın mensupları yazın sıcaktan kışın da soğuktan korunabilecekler. Mini bir mutfağın da bulunduğu basın bürosunda, televizyon ve uydu hizmeti de yer alıyor. Bu sayede büroya gelen basın mensupları ister yerel isterse yaygın kanallardan haber takibi yapabilecek.

UĞUR MUMCU UNUTULMADI

Serbest Basın Bürosu’nun duvarları, Eskişehir’deki gazete yöneticilerinin önemli gördükleri gazetelerin birinci sayfalarından oluşan cam panolarla süslenirken, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Uğur Mumcu’da unutulmadı.

MİNİ KİTAPLIK, ÇEŞİTLİ YAYINLAR, TELEFON HİZMETİ

Serbest Basın Bürosu’nda mini bir kitaplığın yanı sıra, aylık çeşitli yayınlar ile günlük yerel gazeteler de yer alacak. Basın mensuplarının konuklarını ağırlayarak röportaj yapabilecekleri, tamamen medya çalışanlarına özel olarak tasarlanan Serbest Basın Bürosu’nda ayrıca telefon hizmeti de verilecek. Hafta içi her gün 09.00 - 18.00 saatleri arasında açık olacak Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Serbest Basın Bürosu; Porsuk Bulvarı Dilem Sokak, Çağlayan İş Merkezi, Kat 3, Daire 40 adresinde Eskişehir’deki tüm medya mensuplarına hizmet verecek.

“BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ”

Basın Parkı'nda peyzaj düzenleme çalışması yaparak parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturan Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını bitirdi.
Anayasanın 28. Maddesi olan “Basın hürdür, sansür edilemez” bendinin yazılı olduğu tabelanın asıldığı Basın Parkı’na, basın şehitleri de unutulmayarak Basın Şehitleri Anıtı dikildi. Basın Parkı, şimdiden çocukların uğrak yeri haline geldi. Oyun alanında oyun oynayan çocuklar, kendileri için hazırlanan Açıkhava Kütüphanesi’nden diledikleri kitapları alıp okuyabiliyor. Osmangazi Mahallesi, Çakmak Caddesi'nde bulunan parkta yeşillendirme ve genişletme çalışmaları kapsamında 4 bin 200 m2 olan eski park alanı 10 bin 860 m2’ye çıkarıldı. Parka yeni bir yürüyüş yolu yapan belediye ekipleri, park geneline yeni park mobilyaları da yerleştirdi. Parkta, süs havuzu, interaktif oyun alanları, satranç alanının yanında amfi oturma alanı da bulunuyor.

Türk Basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz’da hizmete açılması planlanan Basın Parkı ve Serbest Basın Bürosunun açılışı OHAL nedeniyle iptal edilmişti. Açılışı iptal edilen Basın Parkı, bugün itibariyle hizmete açılırken, Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Serbest Basın Bürosu ise 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü hizmete geçecek.

UĞUR MUMCU ANISINA 8 BİN M2’LİK PARK

Odunpazarı Belediyesi’nin basın mensuplarıyla ilgili çalışmaları ilk değil. Odunpazarı Belediyesi daha önce de katledilişinin 23’üncü yıl dönümünde, Uğur Mumcu Parkı açmıştı.
Uğur Mumcu’nun içinde bombalı saldırıya uğradığı 06 YR 245 plakalı araç da burada sergileniyor. Açılışta Umur Mumcu Parkı ile ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Uğur Mumcu’nun katilleri bulunana kadar ibret olsun diye bu aracı sergileyeceklerini söylemişti.

ÖNCEKİ HABER

Gülen'in yazdığı kitaplara toplatma kararı

SONRAKİ HABER

20 gazetecinin tutuklanması, Mumay'ın tahliyesi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...