29 Temmuz 2016 12:26

Roboskili aileler: Erdoğan siyasi sorumluluktan kaçamaz

Roboski katliamından sorumlu olarak Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten’in adı dillendirilmeye başlandı. 

Paylaş

Çoğunluğu henüz çocuk yaşta 34 sivilin, sınır ticareti yaparken Türk savaş uçakları tarafından yüklerini taşıdıkları katırları ile birlikte Roboskî’de bombalanarak katledilmesinin üzerinden geçen 4.5 yıl geçti. Katliamının faillerinden hesap sorulmayıp açılan dava dosyası yargı mekanizması içerisinde dolaştırılıp en sonunda tozlu raflara kaldırıldı. 

Katliamın sorumlularından hesap sormak yerine, onları ödüllendirip, adalet arayışına çıkan Roboskîli aileleri cezalandıran AKP Hükümeti, kendisine yönelen darbe tehdidi sonrası siyasi sorumluluktan kaçarak tutuklanan Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten’i katliamın sorumlusu olarak dillendirmeye başladı. 

AKP’nin içerisinde bulunulan ortamı medyası aracılığı ile kendi lehine kullanmaya çalışarak sorumluktan kaçmaya dönük girdiği bu çabaya, Roboskîli aileler yanıt verdi.

‘KENDİSİNİ TEMİZE ÇIKARMAK İÇİN Mİ?’

Katliamda oğlu Erkan’ı kaybeden Felek Encü, katliamın yaşandığı günden bu yana devlette çalmadık kapı bırakmadıklarını, ancak o kapıların her seferinde yüzlerine kapatıldığını söyledi. Bu katliamın askeri sorumluları kadar siyasi sorumlularının da yakalarını bırakmayıp, hesap soracaklarını söyleyen anne Encü, “Bu katliamı darbecilere yıkıp kendilerini temize çıkartacaklarını zannetmesinler. Onlar da bu darbeciler kadar suçludur” dedi.

AKP Hükümetinin Roboskî Katliamı’nın sorumluluğunu iki veya üç isme yıkmaya çalıştığını belirten Encü, “O katillerle yüz yüze gelmek istiyorum. Devlete, siyasi sorumlulara, oğlumu katledenlere öfkeliyim. 5 yıldır medyasını, herkesi susturan ve ses çıkartmayan Erdoğan, neden şimdi Roboskî faillerini ortaya çıkartıyor! Kendisini temize çıkarmak için mi? Cemaat kadar AKP’de bu katliam nedeniyle suçludur” dedi.

‘SORUMLU TEK BİR KİŞİ DEĞİLDİR’

RoboskÎ-Der Başkanı Veli Encü de katliamın üzerinden geçen 239 haftadır devlet yetkililerine seslendiklerini, ancak her defasında faillerin gizlendiğini ifade etti. Encü, “Katliamı bir kişiye yüklemlerini şaşkınlıkla izliyoruz. Burada Roboskî Katliamı’nda birçok askeri yetkilinin sorumluluğu olduğu açıktır. Bütün askeri yetkililerinin cezalandırılması gerekiyor” şeklinde konuştu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da 17 öğretmen gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Elazığ'da tutuklanan polis sayısı 40'a yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...