29 Temmuz 2016 10:59

Mehmet Yurtman serbest bırakılsın

10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Şebnem Yurtmanın babası Mehmet Yurtman’ın tutuklanamsına EMEP Mersin İl Örgütü tepki gösterdi. 

Paylaş

İl yöneticisi Cemal Danyeli yaptığı basın açıklamasında “10 Ekim’de Ankara tren garında IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamın gerçek sorumluları açığa çıkarılmamış ve katliama ilişkin iddianame daha yeni yazılmış, ilk mahkemesi ise katliamdan 1yıl 1ay sonra görülecekken, evladının acısını yaşayan baba Mehmet Yurtman’ın tutuklanması kanunla, yasayla açıklanır bir şey değildir” dedi.

“Mehmet Yurtman kendi yazdığı bir yazı nedeniyle değil gazetelerde çıkan ve başkaları tarafından yazılan yazıları paylaşması nedeniyle tutuklanmıştır” diyen Danyeli, “Yurtman ailesi kaybettikleri kızları Şebnem’in acısını yaşarken yapılan bu tutuklama şimdiden tüm toplum kesimlerinin vicdanında soruşturmayı açanlar ve tutuklayanları mahkum etmiştir. 

Günlerdir başta Cumhurbaşkanı ve AKP hükümeti üyeleri tarafından darbe girişimi karşısında demokrasinin kazandığı söylenmektedir. Yapılan açıklamalarda ilan edilen OHAL nedeniyle demokrasi ve özgürlüklerden geri adım atılmayacağını söylüyorlardı. Ama en ufak bir eleştiriye bile tahammülleri olmadığını görüyoruz. Darbeden kurtulduk ama ‘AKP’nin demokrasisi’nde boğuluyoruz. Siyasi iktidarı eleştiren de bu AKP demokrasisinden nasibini baskı, şiddet ve tutuklamalar olarak almaktadır. Oysa gerçekten demokratik ülkelerde Cumhurbaşkanı da olsa herkes toplumun farklı kesimleri tarafından eleştirilebilir, sorgulanabilir. O nedenle 10 Ekim katliamında kaybettiğimiz Şebnem Yurtman’ın babası Mehmet Yurtman derhal serbest bırakılmalıdır” şeklinde konuştu. (Mersin/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

BEDAŞ OHAL’i fırsata çevirdi:100’den fazla işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye Kamu-Sen: Birçok memurumuz mağdur edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa