29 Temmuz 2016 10:53

Yıldırım: Darbe girişimi üsleri kapatılacak

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Kazan'da yaptığı konuşmada Akıncı Üssü'nün kapatılacağını açıkladı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Kazan'da yaptığı konuşmada Akıncı Üssü'nün kapatılacağını açıkladı.

Yıldırım,  "Darbecilerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline gelecektir" dedi. Yıldırım, "Tankların çıktığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz, oralar piknik alanı olacak" ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"15 Temmuz darbe girişimin önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı. Lokman kardeşimiz, belediye başkanımız ve sizler tek yürek oldunuz. Darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan Kazan meydanından herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Şehitlerin anısının yaşatılacağı yer haline getirilecektir.

Amerika'daki teröristbaşını Türkiye'ye getireceğiz. Asla ve asla bu milletin birliğini bozamazlar.  

15 Temmuz, Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. Her yıl Demokrasi Şehitleri Günü olarak kutlayacağız.

Çok değerli kardeşlerim. Silahlı kuvvetlerimizin en üst kademedeki sorumlusu olan kardeşlerim, emniyet teşkilatımızın en üst kademesindeki sorumlu kardeşlerim, bir birlik ve beraberlik içerisinde bu anlamlı bir araya gelişte sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Öncelikle şehitlerimize allahtan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Sizlerin 15 Temmuz'daki duruşunuz, sizlerin milletimle beraber, aziz milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür.

Ramazan iftarında sizlerle bir araya gelişimde söylemiştim. İçimizde hainler olabilir, bu hainler asla bizi yıldırmasın, yıldırmayacak demiştim. Nitekim bu hainler, işte geldiler Özel Harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacak.

Biz askeri ile, polisi ise, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da hamd olsun bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk. Türkiye olduk diyorum, niye biliyor musunuz? Çünkü dünya, bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan geçmiş olsun diyor. Söyledikleri bu, arkasından "Ama gelecek için endişe duyuyoruz" neymiş endişeleri? Acaba bu içeri alınanlar, bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar. İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika'da, aynı zamanda önemli bir makamda olan amiral veya general kalkıyor, "İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum" diyor. İnsan biraz sıkılır ya, bunun kararını vermek senin haddine mi. Sen kimsin. Bir defa haddini bileceksin. Sen benim ülkemdeki darbe girişimine yönelik, kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Darbeci zaten senin ülkende, onu zaten besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazısnız. Milletim şu an bu tezgahın içinde olanları da biliyor. Üst aklın kimler olduğunu gösteriyor bu açıklamalar. Bu açıklamalarla kendinizi açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmez.

Sevgili kardeşlerim, hanımefendiler, sevgili gençler, 15 Temmuz dünyayı tüm milletinin kahramanlığının ne kadar farklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Siz, 79 milyon vatan evladı yurdun her köşesinde kahramanlık destanı yazdınız, Allah sizden razı olsun! Milli iradeye karşı büyük kalkışmayı bir olarak, beraber olarak, sahip çıkarak boşa çıkardınız. O gece Türk milleti demokrasisini hedef alan hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Şimdi artık herkes şunu bilmelidir; kim olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalışanlar, bu millete ayar vermeye çalışanlar ölümden ölüm beğensinler. Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Bir daha milletin üstüne tank yürütenler bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada insanların piknik yaptığı güzel mekanlar olacak." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan ABD'li generale: Sen kimsin, haddini bil

SONRAKİ HABER

BEDAŞ OHAL’i fırsata çevirdi:100’den fazla işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...