29 Temmuz 2016 08:29

ATO: Kapatılan hastanelerdeki sağlık emekçisi ne olacak?

Ankara Tabip Odası, kapatılan zel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık çalışanlarının durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Ankara Tabip Odası, darbe girişimi sonrasında kapatılan özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık emekçilerinin durumlarından endişe duyduklarını belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, sağlık emekçilerinin sadece bu hastanelerde çalıştıkları için ileride işsiz kalmalarının önüne geçilmesi talep edildi.

Darbe girişimi sonrasında soruşturmalar büyüyerek vakıf üniversitesi hastaneleri ve özel sağlık merkezlerinin bulunduğu kurum ve kuruluşların kapatılmasına şeklinde ilerlemişti. Bu kurum ve kuruluşlarda tedavi gören hastalar ve eğitim alan öğrenciler için çeşitli açıklamalar yapılsa da, hala buralarda çalışan insanlar hakkında net bir açıklama yok.

Ankara Tabip Odası (ATO) yaptığı yazılı açıklamada, sağlık emekçilerinin  çalışanların hak kaybına uğramaması ve daha önceden bu kurum ve kuruluşlarda çalışmaları nedeniyle ileride işsiz kalmamaları gerektiğini belirtti. 

Sağlık emekçilerinin işsiz kalmakla yüz yüze geldikleri ve mesleki kaygı güttüklerinin altı çizilen açıklamada, “Kararnamede kapatılan özel ve vakıf sağlık kurum ve kuruluşlarının her türlü mal varlıkları, alacakları ve hakları hazineye devredilirken, ‘her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde hazineden bir hak ve talepte bulunulamaz’ ibaresi bulunmaktadır” denildi. 

Bu durumun kapatılan hastanelerde çalışmış hekimlerin maaş, prim ve benzeri alacakları ve hak ettikleri kıdem tazminatları etkileyebileceği vurgulanan açıklamada, sağlık emekçilerinin sadece bu hastanelerde çalıştıkları için mağdur olmalarının önüne geçilmesi talep edildi.(Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Berdan Öztürk: Tek yol tam demokratikleşme 

SONRAKİ HABER

Valilikten ODTÜ'lü öğrencilerin forumuna suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...