29 Temmuz 2016 08:13

CHP'nin 2. mitingi İzmir'de olacak

CHP Taksim'de düzenlediği 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' ardından 4 Ağustos'ta Gündoğdu Meydanı'nda ikinci mitingini gerçekleştirecek.

Paylaş

CHP Taksim'de düzenlediği 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' ardından 4 Ağustos'ta Gündoğdu Meydanı'nda ikinci mitingini gerçekleştirecek. Mitinge, CHP Lideri Kılıçdaroğlu da katılacak.

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dün İzmir’e gelerek il ve ilçe örgütleriyle toplantı yaptı. Bingöl, toplantının ardından bugün de CHP’nin İzmir programı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, CHP tarafından organize edilecek miting kararını açıklayan Bingöl, "4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda yeni bir büyük buluşma gerçekleştirmek üzere karar aldık ve resmi başvurumuzu yaptık. bu mitinge 78 milyon vatandaşımız davetlidir. Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum örgütü, hangi hemşehri derneği, hangi meslek odası olursa olsun bu mitinge davetlidir" dedi.

'HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞIYIZ'

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da değerlendirmede bulunan Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü “Hala olay bütün açıklığıyla ortaya çıkmadığı gibi birçok soru işaretini de beraberinde taşıyarak bugüne kadar geldi. Darbe girişimine kim ya da kimler başvuruyor olsa dahi bu tür girişimler başarılı olsa da olmasa da tavrımız açık. Her türlü darbeye karşıyız. Askeri ve sivil darbelerin tamamına karşıyız. Parlamenter sistem çok ama çok değerli. Parlamenter demokratik sistem güçlendiği sürece bu tür darbe girişimleri asla karşılık bulmayacaktır.” (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Çorlu'da çöp konteynerinden Gülen'in kitapları çıktı

SONRAKİ HABER

'OHAL sözleşmeli öğretmenliğin gerekçesi yapılmamalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...