29 Temmuz 2016 07:59

Deniz Aktaş cinayeti davası yine ertelendi

Sevgilisi tarafından öldürülen Deniz Aktaş cinayetine ilişkin davanın 11. duruşması Antalya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Paylaş

2015 mart ayında Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde birlikte yaşadıkları evlerinde sevgilisi Lokman Barış Çelik tarafından öldürülen Deniz Aktaş cinayetine ilişkin davanın 11. duruşması Antalya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Lokman Barış Çelik, Deniz Aktaş'ın annesi ve birçok kadın kurumu katıldı.

Sevgilisi tarafından katledilen Deniz Aktaş’in davası 18 Ekim’e ertelendi. Savcının haksız indirim talebini reddetmesi ve ağırlamış müebbet istemesi annesi Figen Yetişkin’i sevindirdi.

Yetişkin, “Katilin en ağır cezayı almasını istiyorum. 11. duruşmadayız ve son duruşmada artık ağırlaştırılmış müebbet alsın istiyorum" dedi.

Davaya EMEP’li Kadınlar, HDP’li kadınlar Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Derneği, Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve birçok kadın da dahil oldu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Federal Kürdistan Bölgesi Ankara’da temsilcilik açıyor

SONRAKİ HABER

Çorlu'da çöp konteynerinden Gülen'in kitapları çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...