29 Temmuz 2016 07:49

Metiner, Şükür'ün şikayeti üzerine ifade verdi

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bir televizyon programında Hakan Şükür'e sarf ettiği sözler sebebiyle ifade verdi.

Paylaş

Dokunulmazlığı 20 Mayıs 2016 tarihinde kaldırılan AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, bir televizyon programında Hakan Şükür'e sarf ettiği sözlerle, “Basın yoluyla hakaret” ettiği gerekçesi ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Kadir Yılmaz’a ifade veren Metiner, kendisinden şikayetçi olan Hakan Şükür’ün 17-25 Aralık soruşturmalarından sonra AKP’den ayrıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“20 Şubat 2014 tarihinde CNN Türk televizyonunda yayınlanan 'Aykırı Sorular' programındaki konuşma sırasında, 'Hakan Şükür bir eleman olarak gelmiştir. Kendisine verilen görevi yapmıştır. Verilen talimat doğrultusunda ayrılıp gitmiştir' dedim. Program sunucusunun sözü üzerine, ‘Paralel yapının bir elemanı olarak gelmiştir’ şeklinde kullandığım ifadeler gerçek durumun tespitine yöneliktir. Daha sonra açılan adli soruşturmalar da haklılığımı ortaya koymuştur. Sözlerimde hakaret ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama kapsamında hiçbir ifade yoktur. Bu hususta yaşanan olaylar ifadelerimin doğruluğunu ortaya koymuştur. İfadelerimde herhangi bir suç unsuru yoktur. Suçsuzum.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye, Nijerya’dan 17 okulun kapatılmasını istedi'

SONRAKİ HABER

Federal Kürdistan Bölgesi Ankara’da temsilcilik açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...