29 Temmuz 2016 07:49

'Türkiye, Nijerya’dan 17 okulun kapatılmasını istedi'

Türkiye’nin darbe girişiminin ardından Nijerya’dan, 17 okulunun "Gülen hareketiyle bağları nedeniyle" kapatılmasını istediği bildirildi.

Paylaş

Quartz Africa sitesi, “Türkiye, Nijerya’dan Gülen hareketiyle bağları bulunan 17 okulu kapatmasını istiyor” başlıklı haberinde “Türkiye’de başarısız darbenin artıları Nijerya’da hissedilmeye devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

Haberde bu çerçevede Nijerya’nın başlıca bankalarından birinin “Türk basınında darbenin finansmanında kullanıldığı iddia edilen 2 milyar doları sağlama operasyonuna karıştığı”ndan söz edildiğine dikkat çekildi. Haberde “Türk hükümeti de Nijerya’daki 17 okulunun kapatılmasını talep etti. Türkiye, okulların Gülen hareketiyle bağlarının olduğunu belirtiyor" denildi.

Türkiye’nin Nijerya nezdindeki Büyükelçisi Hakan Çakıl okulların kapatılması talebinde bulundu. Çakıl'ın “Gülen hareketinin bu okulların aracılığıya kaynak topladığını ve bu kaynakların yasa dışı faaliyetleri için kullandığını” söylediği belirtildi. Haberde Çakıl’ın ayrıca Türk hükümetinin okulların kapatılmasını “bir ulusal güvenlik meselesi olarak gördüğünü ifade ettiği” de aktarıldı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Mazıdağı'nın sevimli sincapları

SONRAKİ HABER

Metiner, Şükür'ün şikayeti üzerine ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...