29 Temmuz 2016 07:21

HDP, Adana mitingi öncesi EMEP’i ziyaret etti

Adana mitingi öncesi HDP Adana il yönetileri Emek Partisi’ni ziyaret ederek mitinge davet etti.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), birçok kentte ‘darbeye hayır, demokrasi hemen’ mitingleri düzenliyor. Adana’da da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın katılımı ile düzenlenecek miting 1 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00’de gerçekleşecek.

Adana mitingi öncesi HDP Adana il yöneticisi İbrahim Yakut ve HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Yaşar Demir, Emek Partisi’ni ziyaret ederek mitinge davet ettiler.

Miting öncesi demokrasi güçlerine ziyarette bulunduklarını belirten HDP heyeti, “Adana’daki demokrasi güçlerini kendi talepleri, pankart ve bayraklarıyla mitinge çağırıyoruz” dedi. Mitingin “Darbelere karşı demokrasi buluşması” olacağını belirten HDP heyeti, miting için afiş ve el ilanları dağıttıklarını söyledi. 

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı ise işçilerin, emekçilerin ve bütün demokrasi güçlerinin birliği ve mücadelesini ilerletmek için acil görevin demokrasi cephesinin kurulması olduğunu vurguladı. Emek Partisi’nin ilk andan itibaren darbeye karşı tutum aldığını daha sonrasında ise “Ne darbe, ne OHAL, ne de tek adam tek parti diktatörlüğü” dediğini belirten Aracı, “Karanlık gidişata karşı çözüm demokratik haklara ve siyasal özgürlüklere sahip çıkmak, halk demokrasisi için mücadele etmekten geçiyor. Bu anlamda mitingi önemsiyoruz. Katılacağız. Ancak Adana’da bütün güçlerin ortaklaşacağı işler yapmayı da önümüze koymalıyız” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nusra Cephesi, el Kaide'den ayrıldı

SONRAKİ HABER

Hakim ve savcı adaylarının eğitimlerinde değişiklik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...