29 Temmuz 2016 04:40

Boydak Holding'in 3 üst düzey yöneticisi gözaltına alındı 

Kayseri'de Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Şükrü Boydak ve Halit Baydan gözaltına alındı.

Paylaş

 Kayseri'de ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve yöneticilerden Halit Baydan bu sabah polis tarafından gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri bu sabah saat 07.00 sıralarında  Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, eşi  Aliye, iki gün önce 'örgütün ablası' suçlamasıyla  tutuklanan Yönetim Kurulu üyesi  Şükrü Boydak ve şirket yöneticilerinden Halit Boydak'ı gözaltına alarak evlerinde arama yaptı.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak daha önce kuruluşa yönelik operasyonda tutuklandı ve halen Ankara'da cezaevinde bulunuyor. Boydak Holding'in  bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak için de gözaltı kararı verildi. Hacı Boydak'ın, rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da ameliyat olduğu ve halen hastanede yattığı belirtildi.

3 YÖNETİCİ HAKKINDA DAHA GÖZALTI KARARI

Kayseri polisinin FETÖ  soruşturması çerçevesinde bu sabah Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve yönetici Halit Boydak'ı gözaltına almasının ardından; holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı olan, İstanbul'da bir hastanede geçirdiği mide ameliyatı sonrası tedavisi süren Hacı Boydak, halen il dışında oldukları ifade edilen yönetim kurulu üyelerinden ve yönetici İlyas ve Bekir Boydak hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtildilendi. 

Kayseri'de gözaltına alınan Mustafa, Şükrü ve Halit Boydak'ın adli tabiplikteki sağlık kontrollerinin ardından, Emniyet Müdürlügü TEM şubesinde sorguya alınacakları ifade edildi.

BOYDAK HOLDİNG; GÖZALTILAR VAKIFTAN

Boydak Holdingden, üst düzey yöneticilerle ilgili olarak yapılan gözaltıların Boydak Eğitim ve Kültür Vakfıyla ilgili olduğu belirtilerek yapılan yazılı açıklamada, "Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız. 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’’ denildi.

HACI BOYDAK: HASTANEDEYİM

Bu arada, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden arayan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Ben, şu anda İstanbul Nişantaşı Amerikan Hastanesi 4402 nolu odadayım. Geçen hafta Cuma günü bir ameliyat geçirdim. Bir yere kaçmadım ve kaçmam. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açmaması için bu açıklamayı yapıyorum’’ dedi

HALİT BOYDAK DEĞİL HALİT BAYHAN

Öte yandan, gözaltına alan ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen kişinin Halit Boydak değil, Boydak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan olduğu belirlendi. Evinde yapılan aramanın ardından  elleri kelepçelenen Halit Bayhan, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne  götürüldü.(DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da eş zamanlı polis operasyonu

SONRAKİ HABER

İzmir'de açığa alınan polislere gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...