29 Temmuz 2016 04:05

TOFAŞ işçileri: Haklarımız için de nöbet tutalım

TOFAŞ işçileri, darbe girişimini ve OHAL’i değerlendirdi.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Otomotiv sektörünün devleri arasında bulunan TOFAŞ’ta işçiler 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini konuşuyor. Fabrikada hemen hemen herkesin darbeye karşı olduğunu belirten işçiler, “Çünkü bu ülkede ne olursa olsun hep bizlere oluyor. Onun için demokrasi nöbetlerini haklarımızı koruma nöbetine çevirmeliyiz. Haklarımız için nöbet tutalım” diyor.

Darbe girişiminin olduğu akşamı, “Türkiye’nin en karanlık akşamı” olarak nitelendiren bir işçi, “Fabrikada hemen hemen herkes darbeye karşı ama hepsi sokağa çıkmadı. Kimi ülkem için çıkıyorum dedi, kimi göz göre göre ülkeyi bu hale getirdiler diyerek çıkmadı. Kimisi de hiçbir şey söylemiyor ama herkes darbeye karşı. Çünkü yaşanacak olumsuzluklardan en fazla zararı gören bizler olacağız bunu herkes biliyor” dedi. Tartışmaların artık darbenin ötesine taşınması gerektiğini söyleyen işçi, “Artık şu dinci, şu laik, şu sağcı bu solcu ayrımı yapılmamalı. Bugün demokrasi nöbeti tutuluyor her yerde. Bu nöbet tüm haklarımız için tutulmalı. Hukukun, refahın seviyesinin artırılması nöbetine de ihtiyaç var. Bizlerin metal sürecinde yaşadığı belli. Sonrasında işçilerin gazı bir şekilde alındı ama şimdi alınmasına izin verilmemeli. Gerçek demokrasiye, hukuka ve haklarımıza sahip çıkmak için uğraşmalıyız” dedi.

Başka bir işçi de “Hepimiz biliyoruz ki bu ülkede ilk saldırılar işçilere oluyor. Bunun örneklerini eskiden beri görüyoruz. Bu karışık ortamda OHAL’in uygulandığı bu günlerde işçilere yönelik baskılar artar mı merak ediyorum. Kıdem tazminatına yönelik saldırılar gündemdeydi. Darbe girişimiyle şu an gündemden düşmüş gibi gözüküyor. Fakat bu kargaşada o yasa da geçerse ne yapacağız? Bu demokrasi nöbetini bütün haklarımızı koruma nöbetine çevirmemiz gerekiyor. Yoksa zararını acısını hepimiz çekeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İdil'de kadınlar, iç çamaşırlarını alıp evlerini terk etmiş

SONRAKİ HABER

Ekoroma önünde gördüklerim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...