28 Temmuz 2016 14:08

Axtamara Wan Film Festivali eylülde

3. Axtamara Wan Film Festivali 23 Eylül’de başlayacak.

Paylaş

3. Axtamara Wan Film Festivali 23 Eylül’de başlayacak. Van Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen festival, 1 Ekim’e kadar Vanlı sinemaseverlerle buluşacak. 

Bu yıl “Doğa,Tarih ve Yaşam”  temasıyla gerçekleştirilecek festivalde bu temalar çerçevesinde film gösterimleri, atölyeler, panel ve söyleşiler düzenlenecek. Gösterimler film ekiplerinin katılımıyla izleyiciyle buluşacak. 

Geleneksel bir form haline getirilmesi hedeflenen Yaşar Kemal Proje Destek Fonu’yla, çoğu kadın projesi olacak şekilde belgesel, kısa film ve öğrenci filmi kategorilerindeki projelere yapım desteği verilerek yeni nesil sinemacıların film çekim süreçlerini hızlandırma amaçlanıyor. 

Ulus devletçi yaklaşım ve buna benzer tanımlamalardan uzak duran festivalin yarışma kategorilerine, herhangi bir etnik, dinsel, inançsal, cinsel, kültürel kimliği aşağılamayan, ötekileştirmeyen, temel evrensel değerlere, canlılara ve doğanın korunmasına aykırı yaklaşım içermeyen tüm filmler dahil olabilecek. 

3. Axtamara Wan Film Festivali Hazırlık Komitesi, yaşamın her alanında artan baskı ve sanatsal üretimlerdeki sansürün derinleştiği bir dönemde festivalin özgür ve alternatif bir alan açacağını belirterek, “Festivalimiz ana akım anlayışlardan ve piyasa ilişkilerinden gösterim olanağı bulamayan tüm filmleri halkla buluşturmayı hedeflemektedir.

 Festivalimiz sinemayı sadece salonlarla sınırlandırmayıp mahalleler, köyler ve alternatif gösterim alanlarında halkla buluşturacaktır. Bu kolektif çalışmasıyla; toplumsal dönüşümü sağlayan, yeni üslup ve içerikler arayan, çoğulcu  bir bakışın farkını açığa çıkarmaya ve yeninin oluşumuna olanak sağlamasıyla, festivali bir sinema platformuna çevirecektir” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Patti Smith Oscar Wilde’ın Mektuplarını seslendirecek

SONRAKİ HABER

Yasaklı mahalleler neden açılmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...