28 Temmuz 2016 13:51

Wikileaks, demokratların çekişmelerini yayınladı

WikiLeaks sitesi Demokrat Partinin yayınladığı gizli yazışma ve sesli mesajlarda Sanders’ın saf dışı bırakılması için çabaları ortaya koydu.

Paylaş

Uluslararası çapta gizli ve diplomatik belgeleri yayınlayan WikiLeaks sitesi bu kez ABD’de Demokrat Partinin alt komitelerinden Demokratik Ulusal Komitesinin gizli yazışma ve sesli mesajlarını yayımladı. Önceki gün Demokratik Ulusal Komitesine ait dün 20 binden fazla e-posta yazışması yayımlanmıştı.

Sputnik’in haberine göre, dün de WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange tarafından bizzat yayımlanan sesli mesaj kayıtlarında komite üyeleri arasında nasıl gruplaşmalar ve Hillary Clinton lehine bir klik oluşturulduğu gözler önüne seriliyor. Toplamı 14 dakikayı bulan 29 adet sesli mesajda parti adına başkanlık için uzun süre yarışan Bernie Sanders’ın saf dışı bırakılması için bir çaba içine girilmesi gerektiği ve bu konuda halktan gelen isteklere de yer verildiği anlaşılıyor. Sanders geçtiğimiz aylarda düzenlenen eyalet ön seçimlerinde istediği desteğe ulaşamadığı için seçimden çekildiğini açıklamıştı. 

DAHA FAZLASI GELECEK

Philadelphia’da Demokratların devam eden Ulusal Demokratik Kongresinin üçüncü gününde gelen bu sızıntılar konusunda konuşan Assange, bundan daha fazlasının yavaş yavaş yayına verileceğini ve Demokratlar gibi Cumhuriyetçilerin içindeki çekişmeleri de gözler önüne sereceğini söyledi.  Dün ortaya dökülen 20 bin e-postalık yazışmaların ardından Komite Başkanı Debbie Wasserman Schultz da görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

PROTESTOLAR DA SÜRÜYOR

Öte yandan Philadelphia’da kongrenin devam ettiği bina önünde 3 gündür protesto gösterileri devam ediyor. Demokratların Adayı Hilary Clinton’a karşı protesto bayrağı açan vatandaşlar, şehir merkezinden bina önüne kadar topluca yürüyüş de düzenledi. Açılan pankartlarda “Çiftliğimizi, yemeğimizi, ailemizi geri istiyoruz. Oligarşi ve eşitsizlik istemiyoruz” şeklinde cümleler yer alıyor. Özellikle Bernie Sanders taraftarlarının katıldığı protesto gösterilerinde Clinton’ın Sanders kadar halkçı ve demokratik olamayacağı vurgulanıyor. 
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

PETKİM işçileri FETÖ’den değil keyfi olarak atılmış

SONRAKİ HABER

Obama’dan ‘Hillary’ şov

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...