28 Temmuz 2016 13:42

‘IŞİD’e karşı ortak mücadele yürütmeliyiz’

PYD Fransa Temsilcisi Xalid Îsa, uluslararası topluma çağrıda bulunarak IŞİD’e karşı karşı savaşmalarını istedi.

Paylaş

Qamışlo’da sivil halkı hedef alan IŞİD saldırısına dünyanın pek çok bölgesinden tepkiler geldi. Avrupa’nın pek çok bölgesinde eylemlerle katliam kınanırken, PYD Fransa Temsilcisi Xalid Îsa, uluslararası topluma çağrıda bulunarak IŞİD’e karşı karşı savaşmalarını istedi.

‘SİVİLLER HEDF ALINDI’

Qamişlo’da gerçekleşen intihar saldırısı sonrasında yaralananlar ziyaret eden PYD Fransa Temsilcisi Xalid Îsa ANHA’ya konuştu. Îsa, cihatçıların Qamişlo’da düzenlediği barbarca saldırı hakkında şunları söyledi: “İnsanlıktan nasibini almamış çeteler böyle kirli planlarla sivilleri hedef almaktadır. Bu saldırıların amacı teröre karşı ortak vatan anlayışını pekiştiren halkların iradesini kırmaya yönelik gerçekleşmiştir.”

Îsa konuşmasında Fransa ve Almanya’daki saldırıya da dikkat çekerek, bu vahşice saldırıları insanlık dışı olarak nitelerdi ve dünya ülkelerinin cihatçı saldırılara karşı birlikte mücadele etmesi çağrısında bulundu. 

KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan IŞİD’in Qamişlo’da gerçekleştirdiği ve 35 kişinin hayatını kaybettiği katliam Avrupa’da birçok merkezde düzenlenen etkinliklerle protesto edildi. 

Danimarka’nın başkenti Kophenag’ta, DKTM ve PYD’nin çağrısıyla merkez tren garı önünde Qamişlo katliamını kınamak için bir eylem düzenlendi. Eylemciler, İngilizce ve Danimarka dilinde IŞİD’i lanetleyen dövizler taşıdılar.

 Qamişlo’da gerçekleşen bombalı saldırı Arap basınında da geniş yer buldu. ANHA’nın haberine göre, Suudi Arabistan gazetesi El-Şerq El-Ewset: “ Menbic’te Kürt güçlerinin ilerleyişini durduramayan IŞİD, Qamişlo’da bombalı saldırı gerçekleştirerek onlarca sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu” dedi.
 (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şebnem Yurtman’ın babası, 'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı

SONRAKİ HABER

PETKİM işçileri FETÖ’den değil keyfi olarak atılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...