28 Temmuz 2016 13:30

Şebnem Yurtman’ın babası, 'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı

Ankara Katliamında yaşamını yitiren Şebnem Yurtman'ın babası, facebook paylaşımında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Ankara’da 10 Ekim’de IŞİD tarafından yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman’ın babası Mehmet Yurtman, Adana’nın Karaisalı ilçesinde gözaltına alındı. 

Memleketi Karaisalı ilçesinde polis tarafından göz altına alınan ve daha sonra savcılığa çıkarılan Mehmet Yurtman, savcının tutuklanma talebi ile sevk ettiği hakim tarafından tutuklandı.

'KAÇMA ŞÜPHESİ VAR' DEDİLER

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Yurtman için, hakimin, “Kaçma şüphesi olduğunu” iddia etmesi dikkat çekti. Kızının yaşamını yitirmesinden sonra toprağa verdiği köyü Bucak’tan bir türlü ayrılamayan ve "kızımın mezarının olduğu yerde kalacağım” diyen baba Yurtman için hakimin böyle bir karar vermesi aileyi bir kez daha yaraladı.

Mehmet Yurtman'ın eşi Şafak Yurtman, Ankara katliamında evlatlarını kaybettiklerini, devletten özür beklerken bir de kızının babasını tutukladıklarını söyledi. Yurtman, “Biz ne yaptık, yüreğimiz yanıyor. Canımız acıyor. Evladımızı yitirmişiz. Acımızı, anlatmışız. Biz devletten özür bekliyorduk. Ama onlar üstüne birde eşimi tutukladılar. Daha ne diyeyim” şeklinde konuştu.

AVUKAT, YURTMAN'IN KIZINI KAYBETTİĞİNİ HATIRLATTI

Avukat Çayan Biçen, 10 Ekim Ankara katliamında müvekkili Mehmet Yurtman’ın kızını kaybettiğini hatırlattı. Yurtman’ın evladını kaybetmesinin elem ve üzüntüsü içerisinde paylaşımlar yaptığını belirtti. Yaptığı paylaşımlarda her hangi bir hakaretin söz konusu olmadığını ve kendi yazdıkları olmadığını hatırlatan avukat Çimen, müvekilinin serbest bırakılmasını talep etti.

Ancak hakim, Mehmet Yurtman’ın Cumhurbaşkanına hakaret suçundan aleyhine kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olgular ve delillerin bulunduğunu iddia ederek, “Yasada ön görülen ceza süresinin alt ve üst sınırına şüphelinin kaçma şüphesinin olmasına, suç vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimaline nazaran CMK’nın 100 ve devam eden maddelerine uyarınca tutuklanmasına” karar verdi.

ÖNCEKİ HABER

Kara para düzenlemesi komisyondan geçti

SONRAKİ HABER

‘IŞİD’e karşı ortak mücadele yürütmeliyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...