28 Temmuz 2016 12:59

Ali Deniz, doğum gününde etkinliklerle anıldı

Antep'te Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz’ın doğum gününde, Emek Partisi ve ve Emek Gençliği etkinlikler düzenledi,

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz’ın doğum günü dolayısıyla Emek Partisi Antep İl Örgütü ve Emek Gençliği tarafından önceki gün anma etkinlikleri düzenlendi. Uzatmaz için ilk olarak Narlı-Osmandede köyündeki mezarı başında anma düzenlendi. 

Deniz’in annesi Nebahat Özer ve babası Ogün Uzatmaz’ın da katıldığı anmada, akrabaları, arkadaşları ve yoldaşları, mezarını çiçeklerle donattılar ve onun yokluğundan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Buradaki anmanın ardından akşam saatlerinde Ali Deniz Uzatmaz’ın anısına düzenlenen futbol turnuvasının final maçı yapıldı. 

Antep’in farklı semtlerinden gençlerin oluşturduğu 16 takım “Öfkemiz barış, hıncımız özgürlük” sloganıyla düzenlenen turnuvada ter döktü. 23 Temmuz’da başlayan maçlar, Welat Spor ve Deli Adamlar adlı takımların oynadığı final maçıyla son buldu. Finalde şampiyon olan Deli Adamlar, bu yıl  10 -18 Ağustos’ta İzmir Dikili’de “Emeği kültürle, yeniyi tarihle, barışı gelecekle buluşturuyoruz!” sloganıyla düzenlenecek Gençlik Yaz Kampı için indirim kazandı. 

Turnuva birincisi olan takıma kupasını Uzatmaz’ın annesi Nebahat Özer verdi. 

Turnuvadaki tüm maçlara izleyici olarak katılan anne Özer, kupa töreninde yaptığı konuşmada gençlere “Hepiniz artık benim için birer Deniz’siniz” diye seslendi. “Şimdi olduğu gibi bundan sonra da Denizimi yaşatmaya devam edeceğinizi biliyorum” diyen Özer, turnuvada emeği geçen herkese teşekkürler etti. Finalde oynayan ve ikinci olan Welat Spor oyuncularının aileleri de Uzatmaz’ın annesi için yaptırdıkları çiçekle programa katıldılar. Welat Spor oyuncularının çiçeği takdim ettiği sırada da duygulu anlar yaşandı.

‘ÖFKEMİZ BARIŞ, HINCIMIZ ÖZGÜRLÜK’

Nebahat Özer de bir genci Ali Deniz’in yerine kampa göndermek istediğini belirtti ve bu ödül de turnuva ikincisi Welat Spor’a verildi. Finalist takımlara ayrıca, Ali Deniz ve aynı katliamda hayatını kaybeden yoldaşlarının anısına hazırlanan ‘Ölümsüzler’ kitabı da hediye olarak verildi. Ayrıca turnuvada yer alan tüm takımların oyuncularına birer katılım belgesi verildi.

TURNUVA GELENEKSELLEŞECEK

Turnuva final programında konuşan Emek Gençliği yöneticilerinden Cengiz Bölükbaş, “Ali Deniz yoldaşımızın doğum gününü, onun en sevdiği şeylerden biri olan futbolla anmak istedik. Bu turnuvada onu tanıyan ya da tanımayan onlarca genç arkadaşımızla birlikte bu işi başardık. Farklı mahallelerden, farklı okullardan öğrenci ve işçi gençlikle bir hafta boyunca bir araya geldik. İlk olması nedeniyle kimi eksiklerimiz olduysa da bundan sonra her yıl yine birlikte bu eksiklerden de öğrenerek daha iyilerini yapacağımızı düşünüyorum” dedi. 

Turnuvaya katılan takımların oyuncuları da sırayla söz alarak hem organizasyon için Emek Gençliğine teşekkür ettiler hem de burada olmanın anlamına dair kısa konuşmalar yaptılar.

‘BARIŞ, DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK!’

Emek Gençliği Yöneticisi Deniz Kar da, “Savaşın hakim olduğu bu süreçte barış, demokrasi ve özgürlük talepleriyle gar meydanına giden binlerce kişiyi, içeride ve dışarıda savaş zihniyetinin maddi-manevi beslediği katliamcı çetelerin canlı bombaları karşıladı. Ali Deniz’in de aralarında bulunduğu yüzlerce insanın bu katliamlara kurban edilişinin arkasında ‘Büyük Osmanlıcılık’ ve Ortadoğu’ya lider olma hayallerinin bulunduğu gözler önünde.”

Son olarak ülkede yaşanan darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL’e de değinen Kar, “Bizler gerçek demokrasinin nasıl geleceğini, darbelere halk olarak nasıl cevap verileceğini biliyoruz. Savaşa ve sömürüye inat ‘Ne darbe ne tek adam diktatörlüğü’ şiarıyla, Ali Deniz’in bıraktığı bayrağı daha yukarı kaldırmak için “barış, demokrasi, özgürlük” demeye devam ediyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim şikayetini şikayet ettiler

SONRAKİ HABER

HDP’li Encu 3 ayrı fezlekeden ifadeye çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...