28 Temmuz 2016 12:55

10 Ekim şikayetini şikayet ettiler

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 Ekim Ankara Tren Garı katliamı mağdurlarının avukatlarından Asuman Toksöz Sucu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 Ekim Ankara Tren Garı katliamı mağdurlarının avukatlarından Asuman Toksöz Sucu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emniyetin gerekçesi ise Sucu’nun mağdurlar adına kamu görevlilerinin katliamda ihmali olduğuna yönelik savcılığa verdiği şikayet dilekçesindeki ifadeler. Emniyetin suç duyurusunu değerlendiren Sucu, “Suç duyurumuzun özü zaten idarenin kusuru olduğuna yönelik. Kusur olduğuna dair de güçlü deliller var. Biz bir şeyleri iddia etmezsek suç duyurusunun anlamı yok” dedi.  

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin Emek, Barış, Demokrasi mitingi nedeniyleAnkara Tren Garı önünde toplananlara yönelik 2 bombalı saldırıda 101 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Katliamın ardından emniyet görevlileri hakkında ön inceleme raporu hazırlayan Mülkiye Müfettişleri, bazı polisler hakkında soruşturma açılmasını tavsiye etmiş, ancak Ankara Valiliği soruşturmaya izin vermemişti. 

Raporun basında yer almasının ardından katliam mağdurları yeniden emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Avukatlar, suç duyurularında mülkiye müfettişi raporuna atıf yapmış ve ihmali olan kamu görevlilerinin ortaya çıkarılmasını istemişti.  Emniyet Genel Müdürlüğü ise müvekkilleri adına başvuruyu gerçekleştiren Asuman Toksöz Sucu hakkında suç duyurusunda bulundu. Emniyet gerekçe olarak Sucu’nun kamu görevlilerinin katliamda ihmali olduğunu belirten şikayet dilekçesindeki ifadeleri gösterdi. Emniyet bu ifadeleri “iftira, hakaret, iddia ve savunma dokunulmazlığının sınırlarının aşılması” olarak değerlendirmiş. 

‘AVUKATLIK MESLEĞİ HEDEF ALINIYOR’

Avukat Sucu, hakkındaki suç duyurusunun yargıyı ve avukatlık mesleğini hedef aldığını söyleyerek, “Bizim emniyet görelileri hakkındaki suç duyurusu dilekçemizde iddiaların yer alması çok doğal. İddia etmeden suç duyurusunda bulunmanın anlamı yok. Zaten emniyetin katliamda kusuru olduğuna yönelik somut deliller ortaya çıktı” dedi. Sucu, “Şikayet dilekçemize dayanak dayanak mülkiye müfettişi raporlarını göstermiştik. Emniyet ise dava dilekçemizdeki yer alan ifadelerle ilgili hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Savcılık savunmamı istiyor. Hakkımda dava açılması için Adalet Bakanlığı’nın izni gerekiyor” diye belirtti. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Mizgin Irgat ifadeye çağrıldı

SONRAKİ HABER

Ali Deniz, doğum gününde etkinliklerle anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...